Rabu, 7 November 2012

PANASS!! Dr Asri Di Kecam Peminat Kerana Menyokong Nurul Izzah Supaya Melayu Murtad!

Dr Asri atau MAZA


Belum reda isu Video Nurul Izzah mengenai kebebasan beragama di salah sebuah forum, blog Mymassa, mendedahkan bahawa Dr Maza yang sering terpalit dengan isu-isu kontroversi juga menyokong kenyataan Nurul Izzah. Benarkah begitu?

DR Maza pula terus menghangatkan isu ini apabila menyatakan sokongannya kepada Nurul Izzah. Status Facebook Dr Maza itu betul-betul mengejutkan kerana DR Maza seorang yang dianggap tokoh Ilmuan Islam di Malaysia. Bagaimanakah seorang tokoh Islam dapat memberikan kenyataan menyokong hanya dengan penafian dalam satu perbualan telefon?

Banyak persoalan yang timbul atas kenyataan sokongan Dr Maza itu. Beliau hanya mengambil satu sumber sahaja iaitu daripada penafian Nurul Izzah di telefon. Adakah Dr Maza sudah melihat bukti VIDEO dan AUDIO daripada Youtube? Adakah sumber itu tidak boleh dijadikan bukti. Dan yang manakah lebih sahih Video atau penafian Nurul Izzah. Kami amat kesal dengan kenyataan Dr Maza tersebut. Seolah-olah Dr Maza berfikiran agak dangkal dalam menilai sesuatu isu. Memang benar Nurul Izzah tidak menyebut "melayu boleh murtad", tetapi kenyataan  "Rakyat tidak harus dipaksa menganut sesuatu agama dan ini juga harus terpakai kepada orang Melayu"-(terjemahan daripada Bahasa Inggeris) jelas memberikan maksud yang sama menuju ke arah murtad.Kami juga turut kesal apabila Dr Maza terus menyalahkan Media atas isu Nurul Izzah tersebut. Meletakkan kesalahan sewenang-wenangnya tanpa merujuk beberapa sumber menunjukkan  Dr Maza seolah-olah keliru. Inikah peribadi seorang tokoh dan ilmuan Islam yang sering dirujuk jika ingin menjatuhkan sebarang hukum? Wallahualam....Peminat-peminat page Dr Maza di Facebook turut mengecam status Dr Maza. Kalau yang menyetujuinya dan memberi "like" itu pun sudah tentu pro pembangkang yang masih ingin menegakkan benang yang basah!

Jadi kami masukkan balik Video Kenyataan Nurul Izzah, waris lidah bercabang Anwar Ibrahim!

P/s: pTerlajak perahu boleh diundur, Terlajak kata buruk padahnya

McTheory:
Bapak borek, anak rintik!

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

ASRI ni wahabi dn suka pusing ckp.. nipun bahaya punya manusia.. tp plg bahaya Mat Sabu Syiah!