Selasa, 19 Februari 2013

PANASS!! Siapa YB Pas yang Digugurkan namanya menjadi Calon? #TukarKedah


Kalau mengikut maklumat dari blogger Kamera Kupang, YB yang menipu orang kampung kat Kupang, Baling sana tu, tak tersenarai nama sebagai calon. Betui ka?

Apa kes sebenarnya yang berlaku ni. Nama YB Johari tidak tersenarai sebagai antara calon yang akan bertanding diatas tiket PAS. Malah YB Johari juga tidak berkemampuan untuk mempertahan kerusi yang dimenangi beliau pada PRU12 DUN Kupang.

Apa sebenarnya yang berlaku ?

Menurut maklumat, tempat YB Joe akan di gantikan oleh salah seorang tenaga pemuda PAS. Beliau juga seorang tenaga pengajar serta mempunyai jawatan besar dalam DPP PAS kawasan dan juga Negeri.

Punca yang menyebabkan kemungkinan YB Johari di gugurkan, disebabkan ketidakupayaan YB joe dalam menepis beberapa isu besar yang berlaku dalam PAS di kawasan Baling hari ini.

Untuk makluman semua, YB Joe merupakan pemimpin utama PAS kawasan Baling selepas mengalahkan Ahli Parlimen Baling (PAS), Ustaz Taib Azamuddin.

Namun disebabkan beberapa isu besar dan penolak rakyat terhadap YB Joe, akhirnya beliau digugurkan. Mc amat bersimpati dengan berita ini. Takpa YB Joe, masa masih panjang. Cuba lagi lain tahun. he he..

Untuk tambah menarik, Mc sertakan video kenapa YB Joe tak lagi dipilih untuk menjadi calon.


McTheory:
Sapa la nak undi orang yang merosakan segalanya..

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

padan muka cikgu joo, dok menipu org sgt, amek habuan.

Tanpa Nama berkata...

Ada sorang lagi adun Exco pulak tu dah lama sangat jadi adun sampai dah tak reti nak buat keja patut ganti org lain aku pun teringin juga jadi YB (kwsn black Water)