Rabu, 10 April 2013

PANASS!! Komplot Terbaru Agenda Jahat Mahfuz dan Dap!! #TukarKedah #SaveKedahBaru baru ini si Mampos Beangai Pokok Sena telah diperkudakan oleh bangsat bangsat cina Dap Kedah mendakwa kononnya tukang kebun di Wisma Darul Aman seorang pendatang dari Myanmar mempunyai IC biru dan diberi kerakyatan oleh BN..

Namun semalam Tuan punya badan sediri telah hadir menjelaskan bahawa beliau adalah warga negara Malaysia yang dilahirkan di Pengkalan Kundor.


Seorang tukang kebun di Wisma Darul Aman terkejut apabila dituduh pendatang asing dari Myanmar dan menerima taraf kewarganegaraan secara tidak sah bagi membolehkannya mengundi dalam beberapa pilihan raya umum lalu.

Ramli Ahmad, 48, berkata, tuduhan itu adalah fitnah dan tidak benar sama sekali kerana dia dilahirkan di Pengkalan Kundor, Kedah dan kedua ibu bapanya iaitu Ahmad Syaarie dan Midah Abdullah berasal dari Kemaman, Terengganu.

laporan akhbar yg dibuat oleh mampos beangai dan cina dap

Menurutnya, dia sendiri tidak tahu bagaimana pihak berkenaan boleh mendapatkan butiran peribadinya kerana tidak pernah menyerahkan dokumen itu melainkan sewaktu memohon bantuan ketika menghadapi bencana banjir.

“Semasa saya berada di rumah kira-kira jam 9.30 malam kelmarin, seorang rakan menunjukkan satu akhbar Cina menyiarkan saya pendatang asing dari Myanmar pada tahun 1993 sedangkan saya memiliki kad pengenalan secara sah.

“Disebabkan tidak puashati dengan kenyataan ahli parti politik itu saya kemudiannya membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kota Setar kira-kira jam11.44 malam, bagi membolehkan polis membuat siasatan lanjut,” katanya kepada media di pejabat MCA, di sini, semalam.

Hadir sama, Setiausaha Sulit Menteri Perumahan dan dan Kerajaan Tempatan, Loh Eng Chong.

Ramli berkata, sebelum ini dia pernah mengundi kali pertama pada Pilihan Raya Umum 2004 di Kuala Perlis dan kali kedua pada 2008 di Alor Setar kerana berpindah tempat tinggal namun, tiada masalah yang berlaku.

“Anak-anak saya seramai lima orang juga menjalani kehidupan seperti kanak-kanak lain mempunyai sijil kelahiran, memasuki sekolah serta yang sulung kini sedang menunggu tawaran masuk ke universiti.

“Walaupun saya anak tunggal dan kedua-dua ibu bapa saya sudah meninggal dunia namun, saya masih ada ramai saudara mara di Pahang. Saya pernah beberapa kali melawat mereka di sana,” katanya.

Menurutnya, dia percaya punca kepada pertikaian status warganegaranya berlaku disebabkan turut memiliki sijil pengesahan perakuan taraf kewarganegaraan yang dikeluarkan pada 22 Disember 1993.

“Saya mendapat sijil pengesahan perakuan berkenaan kerana sijil kelahiran asal hilang dalam satu insiden kebakaran dan sijil itu menjadi dokumen pengenalan sementara sebelum diberikan sijil kelahiran yang baru.

“Tuduhan yang dilemparkan bukan sahaja boleh menjatuhkan maruah saya dan mengaibkan nama baik keluarga tetapi juga menimbulkan persepsi negatif masyarakat,” katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kota Setar, Asisten Komisioner Adzaman Mohd Jan berkata, pihaknya mengesahkan menerima laporan berkenaan dan siasatan lanjut akan dijalankan. Medan Tempur Kedah

4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Cuba buka blog ‘Empayar Pemuda’. Cari Hot: UGUTAN BUNUH SEBAGAI UPAH APABILA PENDEDAHAN INI DI-BUAT… #GE13 # PRU13 #TOLAK PR #PG13.
memang sial DAP. tengok jangan tak tengok.

Tanpa Nama berkata...

PR ni akal pendek,semua perkara nk dijadikn isu politik..tah betul tah tidak janji ade isu..mahfuz ni pn satu bahalol dgr ckp dap..pendek akal Dan pendek umur..BODOH!

Tanpa Nama berkata...

Mahfoz tu macam ronghiya aje. Please check his background and asal ususl. While you r at it please check his brains too.

Tanpa Nama berkata...

Maafkanlah Mahfuz tu. Dia tak berapa cerdik.