Selasa, 7 Mei 2013

TUDIAA!! Orang Phahrol Mula Desak Azizan Letak Jawatan Pesuruhjaya Pas Kedah! #Kedah


Mc tak sangka secepat ini mereka membuat kerja. Petang tadi Phahrolrazi baru bagi statement kat media kata nak buat bedah siasat. Tiba-tiba sebentar tadi troopers Pas Kedah telah menubuhkan, Page 'Desak Ustaz Azizan Letak Jawatan'

Tak percaya tengok screen shot bawah ni..


Sejarah mengajar kita. Waktu kalah ni baru kita nampak siapa kawan dan siapa lawan. Patut la blogger Pas tak pernah pertahankan Azizan bila diserang. Rupanya bloggers dan Troopers Pas di kawal oleh Phahrolrazi!!

he he he.. Mc tahu siapa kepalanya..

Tentu si Zul Ya kan?

McTheory:
Takpa hangpa gaduh la, sampai 5 tahun lagi pun OK.. he he..

15 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Salam, lantak lah pasai PAS..meluat dh nk amik tau. La MB Mukhriz harap dpt tgk Kedah secara menyeluruh mengikut ACUAN ORG KEDAH.. Jgn pula duk bwk ACUAN KL.. Lg satu harap bapa Mukhriz, Tun M tidk cmpur tgn dlm kerja Mukriz sbg MB. Biar dia tdbir Kedah secara bebas berpndukan kehendak jentera dn rakyat... Mukriz masih mentah, byk benda dia belum smpai, tp tkdir dn rezekinya Tuhan berikan, jd cabaran besar. Jgn rosakkn Kedah dgn spt PAS buat.

Tanpa Nama berkata...

Betui betui sy skong

Tanpa Nama berkata...

melayu kedah dah tukaq. melayu klntn bila lg? bo la weii

Rafieq Abdullah berkata...

Tun M masih perlu...dia strategist, tggi IQ, ilmu cukup tggi dan meluas dan berpengalaman tadbir msia 22 thn sbg pm...Tun M boleh bg nasihat dan pndgn kat Mukhriz...x da salahnya. Cuba tgk di spore, lee kwan yew masih menteri kanan bila anak dia lee hsien loong jd pm...

Rafieq Abdullah berkata...

Tun M masih perlu...dia strategist, tggi IQ, ilmu cukup tggi dan meluas dan berpengalaman tadbir msia 22 thn sbg pm...Tun M boleh bg nasihat dan pndgn kat Mukhriz...x da salahnya. Cuba tgk di spore, lee kwan yew masih menteri kanan bila anak dia lee hsien loong jd pm...

Tanpa Nama berkata...

Saya setuju dengan En Rafieq, Tun M sangat2 diperlukan untuk memajukan negeri Kedah yang tenat. Saya harap dan berdoa MB baru kita dapat melakukannya. Saya juga berharap tiada exco yang dilantik rakus mengaut kekayaan untuk diri sendiri, tak kiralah semasa atau sebelum PAS memerintah negeri Kedah.

Tanpa Nama berkata...

Saya setuju dengan En Rafieq, Tun M sangat2 diperlukan untuk memajukan negeri Kedah yang tenat ini. Kedah tenat semasa sebelum 2008 dan menjadi sangat tenat selepas 2008. Saya harap dan berdoa MB baru kita dapat melakukannya. Saya juga berharap tiada ADUN di Kedah ni yang rakus mengaut kekayaan untuk diri sendiri seperti yang telah berlaku sebelum ini, tak kiralah semasa atau sebelum PAS memerintah negeri Kedah.

Tanpa Nama berkata...

En Rafieq cukup2lah 'taksub' dgn Tun M. Kita akui kejayaannya mentadbir negara pada ZAMANnya. jangan jd Melayu yg otak mcm katak bawah tempurung. KITA BOLEH belajar selok belor dr Tun tp bukan bergayut mcm KERA di POKOK pd TUN.

Ini bangsa LEMAH. sikit2 bergantunh harap pada LEGASI!

Kalau mcm ni minda MELAYu dan UMNO padanlah CINA sepak terajang je PAS dan UMNO. Otak sama2 lembab.

Zaman dh berlalu.. akuilah. Zaman mendatang corakkan dgn cara yg betul.

Mukriz MB Kedah, dia wajib ikut Acuan kedah, bukan acuan bapaknya. Jgn krn taksub nnt rakyat HUKUM UMNO sekali lagi di Kedah.

Tun M juga banyak buat silap. Zaman Tun juga lah Cina menekan Melayu. Jangan kita lupa setiap tahun MESTI akan ada kenaikan harga barang. Alasan nya ialah kenaikan KOS.

DS Najib lebih baik dr sudut mengawal KEPALA BESAR Cina. Tun gagal sebenarnya.

Dan isu di Kedah, TOLONG jangan MAJUKAN KEDAH jd KL. Kedah ialah KEDAH. Jangan longgok Kedah dgn PEMBANGUNAN PLASTIK.. nampak shj bangunan cakar langit tp semuanya milik bangsa ASING!

Tolong jangan rosakkan Langkawi lagi yg sentiasa jd CITA2 bapak Mukhriz. Langkawi tidk wajar dimajukan menjadi PULAU IBLIS lagi. Biar Langkawi maju dgn cara asli. Melayu berusaha, acuan tetap acuan tempatan.

Mukriz juga tidak boleh ubah Kedah dr pertanian kepada pengilangan. Ini aspirasi bapak dia jugak. Untung tapi merosakkan masyarakat.

Org UMNO tolong jgn taksub pd Tun. Hormati dia bukan TAKSUB..

jgn biar rakyat hukum UMNO sekali lagi di Kedah. Ingat kata2 saya ini wahai Rafieq.

Wallahualam

Tanpa Nama berkata...

tiada bantahan yg arif...

To Live Again berkata...

anon 7 Mei 2013 8:54 PG

hang ckp pd En.Rafique supaya jgn jgn TAKSUB pd Tun tp hang tibai dia mcm hang BENCI sgt dgn Tun.

Come on bro.Rafique cuma membetulkan statement anon kt atas yg ckp supaya Tun jgn masuk campur pentadbiran Mukhriz seolah2 Tun M ni org yg nyanyuk dn sibuk hal org lain mcm Pak Lah ckp.

Btl la kata Rafique 2.Segala tunjuk ajar Tun M amat diperlukan sbb dia bukan negarawan nasional tapi bertaraf dunia.Tun dijemput bagi ceramah di Uni Al-Azhar smpai ke Harvard.Itu yg Rafique cuba sampaikan.

1 lagi aku nk betulkan pandangan hang tentang KESILAPAN Tun yg konon menyebabkan harga barang naik.Haloo bro hang ni tak penah buat research ka?Zaman Tun M la harga barang paling terkwal smpai mnyak pon seliter cuma RM1.15 ja woi.Buat pengetahuan hang zaman Pak Lah la harga mula melambung gila babi sebab Pak Lah secara membuta tuli bagi kenaikan gaji pd penjawat awam sehingga 15-30% TAHUN 2007 kalau tak silap untuk pancing undi.Kenaikan diberi hnya pd penjwat awam yg kecik menyebabkan kenaikan mendadak dn menyebakan peningkatan inflasi.Time 2 pulak kadar pertumubuhan kita tak smpai 15% pon mcm mana Pak Lah blh bagi kenaikan smpai 30%.

Lagi 1 lu nak ckp konon Tun tak pndai jaga perangai Cina.Sekali lagi hang ni baru bgn tidoq kot.Semua org tahu zaman Tun la sokongan Cina plg solid pd BN dn zaman Tun la cina plg tertib dn beradab dgn Tun.Hang penah dengaq ka pd zaman Tun Dong Zhong,Sique dn segala mak nenek persatuan racist Cina ni bersuara???Tak dengaq langsung bhai.

lu ni ckp mcm kaki kipas dinosour2 politik kt Kedah yg sgt takut pd perubahan.Sedaq la yg org melayu mula swing pd umno pon lepas Tun M kerap turun pdg kempen bagi BN,Hang jugak kena sedaq pd tahun 2008 bila puak ni buat taik dgn Tun smpai Tun tersinggung,time 2 umno Kedah ranap hbs gulung tikaq.

Tp bila Tun mula turun bantu BN kedah,nmpk jelas org Kedah dh mula rapat dgn umno.Bnda ni bukan aku ckp bro tp hasil academic finding UUM dn UKM.Bila Najib umum ja Mukhriz jd MB atmosphere makin meningkat.

Tanpa Nama berkata...

Weii PENTAKSUB, bila pulak aku benci Tun M? wei ngok, ko ni spesis mcm pencacai Nik Aziz jugak.. pntang tegur Nik Aziz mula lah jatuh hukum pd org tu.

Ko xbace ku aku ckp HORMATI tun BUKAN TAKSUB.

Melayu bebal mcm nilah punca UMNO lebab dan GAGAL. Asyik terkenang legasi lalu.. berangan2 mcm mat jenin.

Aku dh ckp Zaman Tun Berjaya di ZAMAN NYA! Skrg zaman DS najib. Belajar dr TUN mana yg boleh tp bukan TAKSUB.

Cara ko jawab dan en Rafieq menggambarkan kau berdua TAKSUB

Kutuk PAS rupanya dlm UMNO ada jg spesis pemuja Nik Aziz. Benci aku dgn penjilat2 mcm ni.

Tanpa Nama berkata...

Wei PENTAKSUB Tun, zaman Tun mmg minyak MURAH tp harga barang naik BERKALA!! CINA sokong Tun M sbb mereka mahukan stages itu utk terus melangkah ke stage skrg.

Zaman Tun juga TOL naik berkala. Gaji kakitangan awam rendah. Tun banyak fikir industri. ko kena terima lah jgn taksub bodoh. ko pikir dgn kepala lutut kah? Zaman DS najiblah kenaikan Tol di kekang, banyak bantuan direct pd rakyat bawah. Zaman tun juga Hospital mahu diswastakan sbb kos dikatakan tinggi.

Aku akui kehebatan Tun M dr segi kebijaksanaan, tp dia juga ada kelemahan. hello bro taksub, skrg bukan 1990-an lagi ko nk pakai modal bodoh tu. Org Muda skrg otak open, klu ko asyik pakai skrip basi ini UMNO akan terus ditolak generasi saluran 3.

klu byk org mcm ko dlm UMNO, ini punca org MUDA benci UMNO. Otak jumud..TAKSUB!


Tanpa Nama berkata...

Relak aaa. BN baru menang tak smpi 2 hari takkan nak gaduh dah. Bawa bincang. Byk lg benda nak kena buat nih. Tun M akan bt pandangan sebab mukhriz anak dia. Tanggungjawab dia sebagai bapa dan negarawan ulung. Di berjaya jadikan malaysia tak sama dr indonesia, bangladesh, nigeria, algeria dan etc. Kita kena respect dia. Dan kita kena bergabung tenaga supaya Kedah selamanya kekal di tangan umno atau BN. Ekonomi Kedah kena dikawal oleh Melayu dan bukan sebaliknya. Kita kena pakat2 sokong usaha Dato Mukhriz. Insyaallah.

Tanpa Nama berkata...

Harap2 begitulah Insya Allah.
Semoga Kedah jd egen perubahan Melayu di Malaysia. Aminn.

Tanpa Nama berkata...

Tu la masalah org kita,,semua org tak betul..sepatutnya kita kena la bersatu nk majukan kedah,,ni dak,,,org tu tak betoi,,org ni tak betoi,,ubah2 la pemikiran kita,,sikap berpuak2 la yg melingkupkan bn pada pru12 dan sikap berpuak pada pru13 la yg melingkupkan puak pas..tolak ketepi dulu sikap mcm tu,,yg penting majukan kedah,,sebab tu ramai anak kedah merantau cari rezeki kat negeri org lain,,sbb kemajuan,,bila dah maju baru byk peluang pekerjaan,,takdak faedah pun kita dok bergaduh kat sini,,