Ahad, 5 Januari 2014

#HOT! Tahanan ISA di Bebas Sebab Putrajaya nak Buka Hard Rock Cafe?Enam Tahanan Terakhir ISA Dibebaskan Hari Ini

Tajuk tu pelik? a'a saja buat pelik sikit.. he he

Sebenarnya Mc hari ni blurr taktau nak up story apa.. banyak blog mainkan story Putrajaya nak buka HardRock Cafe.. alamakk.. bagi diri Mc, biar saja la.. yang korang sibuk bising pasaipa kan? Nak buka boleh tapi bagi syarat untuk dipatuhi, jangan jual minuman keras dan pelayannya berpakaian sopan. Kann mudah tu.. buat ala-ala HardRock Cafe Islamik la katakann..

Tu pun kalau nak buka sangat la.

Ok sambung baca pasal tahanan ISA yang dibebaskan..

Kuala Lumpur – Enam tahanan terakhir Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) di Kem Tahanan Taiping, Perak akan dibebaskan hari Ahad, umum Menteri Dalam Negeri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi.

Beliau berkata mereka terdiri daripada anggota kumpulan pengganas Darul Islamiah (DI) Sabah yang ditangkap pada 14 November 2011.

“Mereka terdiri daripada tiga rakyat Malaysia, dua rakyat Indonesia dan seorang rakyat Filipina,” katanya dalam kenyataan dua perenggan di sini.

Rakyat Malaysia yang akan dibebaskan terdiri daripada Adzmi Pindatun, Mohd Nazri Dollah dan Bakar Baba.

Warganegara Indonesia terdiri daripada Muhammad Adnan Umar dan Darto Bandu, sementara warganegara Filipina ialah Muadz Hakim.

Pembebasan tahanan ISA ini berikutan pemansuhan akta tersebut dan digantikan dengan penguatkuasaan Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-langkah Khas) 2012 pada 31 Julai 2012. – BERNAMA

Tiada ulasan: