Ahad, 9 Mac 2014

INFO! Dua Penumpang MH370 DiSyaki Menyamar! #PrayforMH370


Seorang lelaki warga Itali, Luigi Maraldi yang namanya disenaraikan sebagai penumpang menaiki penerbangan Malaysia Airlines MH370 yang dilaporkan hilang pada Sabtu, sebenarnya tidak menaiki pesawat itu.

Dilaporkan terdapat individu lain menggunakan pasport Maraldi untuk menaiki pesawat tersebut.

Dia bagaimanapun masih hidup dan berada di Thailand untuk bercuti.

Pegawai Kementerian Luar Itali, yang tidak mahu dikenali, mengesahkan Maraldi membuat laporan mengenai pasportnya dicuri pada Ogos tahun lalu.

Menurut sebuah akhbar Itali, La Repubblica, Maraldi pulang ke negaranya selepas pasportnya dicuri dan telah dikeluarkan pasport yang baharu.

Sebaik sahaja mendapat berita mengenai pesawat yang hilang, pegawai kementerian pergi ke rumah ibu bapa Maraldi untuk memaklumkan mengenai perkara itu tetapi sebaliknya diberitahu bahawa anak lelaki mereka masih hidup dan berada di Thailand, dan telah menghubungi ibu bapanya bagi memberitahu dirinya berada dalam keadaan baik.

"Saya baik, saya tidak menaiki penerbangan itu," kata Maraldi kepada ibu bapanya.

Akhbar harian London, Mirror melaporkan bahawa terdapat penumpang kedua yang berada di dalam penerbangan itu turut menggunakan pasport yang dicuri.

Pihak berkuasa Austria mengesahkan bahawa Christan Kozel "selamat dan berada dalam keadaan baik. "

Kozel memberitahu akhbar Austria, De Standard bahawa pasportnya telah dicuri ketika berkunjung ke Thailand dua tahun lalu.

Bagaimanapun masih tidak jelas mengenai siapa yang menggunakan dua nama tersebut untuk menaiki pesawat MH370

Rujuk senarai nama penumpang, klik di sini.Klik di sini untuk membaca laporan penuh akhbar terbitan United Kingdom itu.

Siapakah sebenarnya 2 individu misteri menumpang pesawat MAS terbang dari KLIA ke Beijing, China itu? Apakah motif mereka menggunakan pasport curi?

Setakat ini pesawat dilaporkan hilang dari radar pada awal pagi semalam, masih belum ditemui. Pada masa sama, tiada pihak menafikan kebarangkalian pembabitan pengganas dalam kes ini.


McTheory:
Bukan untuk merumitkan keadaan.. cuma kenalpasti bentuk keraguan. hurmm..

Tiada ulasan: