Jumaat, 28 Mac 2014

INFO! Kenapa US Tak Berminat Dalam Percarian Pesawat #MH370? #PrayForMH370



Mc agak tertarik dengan ulasan dari sahabat blogger PPM, rasanya memang ada kebenaran disebalik persoalan yang diajukan.

Setelah satelit Thailand mengesan 300 objek dan hari ini satelit Jepun dilaporkan mengesan imej hampir 10 objek terapung di 2,500km di barat daya perairan Perth, semalam.

Memetik laporan sebuah media tempatan, imej satelit tersebut mungkin berkaitan dengan MH370.

Pejabat Penyelidikan dan Risikan Kabinet Jepun berkata, 10 objek dikesan daripada imej satelit yang dirakam semalam.

Objek itu terapung di kawasan berhampiran lokasi objek lain yang dikesan Australia, Perancis, China dan Thailand sebelum ini.

Berdasarkan imej satelit yang dirakam awal pagi semalam, objek terbesar bersaiz empat meter lebar dan lapan meter panjang.

Bagaimanapun, pengesahan kaitan antara objek itu dan MH370 masih belum diumum.

Sebelum ini, rakaman daripada imej satelit Thailand Isnin lalu mengesan 300 objek kira-kira 2,700 kilometer di barat daya Perth, menurut Agensi Teknologi Angkasa dan Geo-Informatik.

Sementara itu, 122 objek dikenal pasti Agensi Remote Sensing Malaysia (MRSA) berdasarkan imej satelit daripada Airbus Defence and Space yang dirakam pada 23 Mac.

Namun, operasi mencari dan menyelamat (SAR) belum dapat menemui sebarang serpihan tersebut di selatan Lautan Hindi, setakat ini.


Persoalan yang paling pelik kenapa Thailand negara seteruk-teruk teknologi boleh mengesan objek sejumlah 300 tetapi Amerika yang punyai super power punya teknologi satu benda pun belum jumpa?

Satu perkara lagi umum tahu yang kepulauan Diego Garcia cukup dekat dengan lokasi MH370 dikatakan terhempas tetapi sungguh menghairankan negara kaya ini hanya berminat menghantar sebuah kapal terbang berdanding negara-negara yang lain.

Jadi dimana keikhlasan Amerika sekarang kecuali CNN sedang berusaha sedaya upaya memperburukan Malaysia?

teori dibawah pun logik kalau difikirkan..


US pernah mengelabah bila Deigo Cargia disentuh terlibat dalam tragedi MH370 ni, nak baca boleh klik kat SINI


McTheory:
US adalah dajal paling jahat dalam dunia..tak mustahil dia terbabit.

5 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Mengelabah nenek kau! Ulasan yang bodoh!

Tanpa Nama berkata...

Hahahaha
Mc pun kene tibai...

Aduh
Yang tibai tu mesti macai tegar tahap tinggi.

Hishammudin pernah ditanya soalan sama... Dengan segera dia nafikan.

Emmmm..

Bukan buat spekulasi...
Tapi membuat andaian sebab terlalu banyak yg boleh dipersoalkan.

Tanpa Nama berkata...

spekulasi ni pon boleh dipersoal ssbbnya kite trlalu cpt mmbuat spekulasi..us baru je hntr satu lagi pesawat tentera p8 poseiden..berdoa pd Allah lbih baik..drpda trus mmbuat spekulasi yg kita sndiri tidak pasti..

Tanpa Nama berkata...

Ni fakta jurnal mana ni? Buang masa je baca tp info sampah. Kalau xtahu jgn merapu.baik diam..

jan ahmad berkata...

Wuih ada jugak cai PR komen..gua tau lu worang mrh sbb lu worang haram x paham apa Mc ckapkan..kalau bodo tu ngaku bodo ja la wahai cai PR..