Isnin, 19 Ogos 2013

TUDIAA!! Bila Tun Dr Mahathir di 'PERLI' oleh puak 'TAPAU' Makanan!!



Ini "screenshot" satu akaun Twitter yang tidak berpuas hati dengan perjalanan Rumah Terbuka Aidil Fitri Tun Dr Mahathir, semalam. Akaun yang menggunakan nama Decimus Chan ini (boleh agaklah bangsa apa?) telah "deactivate" akaun beliau disebabkan telah menerima kritikan yang hebat daripada penyokong-penyokong Tun Dr Mahathir sejak posting ini disiarkan pagi tadi.

Entah apa gerangan ketidakpuasan hatinya tiada siapa yang tahu. Tiada siapa yang memaksa beliau datang untuk beraya di rumah Tun. Sudahlah datang makan "free", lagi mahu banyak bunyi. Lu pergi kedai sajalah makan. Lu ingat Tun mahu layan lu seorang sahajakah? Kalau lu rasa makanan tidak cukup, gua kasi you tahu kenapa.

Lensa kamera sempat merakamkan adengan yang cukup menjelikkan seperti di bawah. Gambar diambil di tempat yang sama iaitu Rumah Terbuka Tun. Seorang lelaki tengah sibuk membungkus makanan ke dalam plastik. Lu tak mahu tanya ini bangsa apakah lelaki di bawah Decimus Chan?

Sumber ni Mc ambil dari CTS,



Bukanlah kita nak kutuk, tapi datang siap bawa bungkus ni amalan yang tak ingin kita lihat! Sudah la dikutuknya tuan rumah, lepas tu depa pula yang sapu lebih siap tapau! Apa punya 'spesis' manusia puak ni?

Ini bukan rasis, tapi terharu amat dengan puak spesial ni. he he..

McTheory:
Taktau nak kata apa, sabar saja laa..

18 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Nampak dia orang bukan jenis kaya. Ambil pun sikit saja. Mungkin dia orang buat balik kat anak.

Tanpa Nama berkata...

Nampak dia orang jenis tak suka campur orang atau bodoh sombong. Mungkin dia orang tak mahu anak bergaul dengan Bumiputra Malaysia

Tanpa Nama berkata...

Nmpk puak depa ni pkai singlet n seluar pendek ja...tp rumah besar. Jenis ni pun suka tapau klau ada yg offer free

Tanpa Nama berkata...

Maaf cakaplah ya....sy setiap tahun pegi berhariraya di rumah Tun. Setiap tahun sy tgk fenomena yg sama. Kaum yg sama(jika sebut kang dituduh rasis)buat perangai buruk.
Pada hari Ahad baru2 ini sy perhatikan saja sikap buruk bangsa tu yg membawa bekas2 utk tapau makanan. Bukan satu bekas tp berbekas-bekas.Bukan sorang tp ramai dlm satu kumpulan.Sikap buruk ini tak dapat ditegur sbb ditegur mereka buat bodoh je.
Mmg ramai yg pegi nak bersalaman dgn Tun berdua tp bayangkanlah lemanag dimakan tanpa rendang. Sikap buruk bukan setakat dirumah Tun M shj.
Cuba si bangsat yg perli Tun M tu bgtau apa ke bangsat bangsa dia sampai kelahap mcm tu sekali....

Tanpa Nama berkata...

senang cite bangsa pelahap semua nak sapu...jgn nk marah sgt sbb depa sndiri yg tunjuk sikap cmtu..

Tanpa Nama berkata...

Dah makan free lagi nak cakap banyak. Yang tinggalkan 'mess' bukanlah Tun tapi orang Malaysia yang memang DAH BIASA DENGAN dengan SIKAP PENGOTOR. Tidak kira orang bukan Melayu atau Melayu...

Malaysia Boleh....apa yang Malaysia tak boleh!!!

Buang sampai merata2 boleh... pergi salat dimasjid, ludah sana sini pun boleh....parking kereta sebarangan hingga menghalang jalan dan menimbulkan kesulitan pada jemaah dan pejalan kaki pun boleh....masuk tandas, tinggalkan najis untuk tontonan pengguna yang lain pun boleh...langgar lampu merah pun boleh...buka gerai makanan ditempat yang kotor dan busuk pun boleh, pemimpin politik terlibat dengan skandal sex dan macam2 lagi pun boleh....

Negara dah maju tapi rakyat masih tidak bertamaddun.

SANGAT MEMALUKAN!!!!!!!!!!!!!!

maae berkata...

Ini lah spesis j - star yang terlalu mereka banggakan, bangsa 1 st class dan macam-macam lagi lah....

hakikat nya, 3rd class mentality, yang tidak mengaku berak tengah jalan... nang bo tinang, kui bo ti kui....

Tanpa Nama berkata...

You are what you eat...Eat pork behaves like one.

http://www.youtube.com/watch?v=32b19s2hH7o

Tanpa Nama berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
Tanpa Nama berkata...

Walau apa pun, orang Melayu harus sedar bahwa orang Cina jenis ini memang tak tau berterima kasih. Sudah kasi makan free, sakit hati pula Yun makan dalam ruang yang ada air con tapi mereka tak dapat air con. Inilah yang dikatakan dah kasi betis, minta peha.

Tidak ada negara didunia ini yang pemimpinnya kasi makan free pada rakyat.

Memang sikap jenis yang tak tau berterima kasih.

Tanpa Nama berkata...

Masa open house rumah MB Kedah raya ke 3 hari tue pun kaum2 nie juga kelihatan membungkus makanan. Kita semua ler nk ambik makanan mkn kt meja, diaorg sibuk membungkus. Dah ler dtg open house berseluar pendek. Sgt x beradab.

Tanpa Nama berkata...

Kilajaan kasi ambil,undi kasi LE AP..Aiiiiiyyaaa!!! Talak malu punya olang!!! Ini bangsa semua Mau FILI....

syg bangsa berkata...

Berak pun tak mengaku tak basuh (sifat)... ini kan pulak curi tapau (sikap)..

Tanpa Nama berkata...

Oii BABI Cina, xsapa suruh lu org dtg itu open house lah.. pigi makan Bak kut Teh House lah!! jenis makan babi xlayak dtg open house, tamak punya bangsa!! menteri atau Tun pun bila nk buat open house letaklah org yg selia cedok lauk mcm kenduri catering tu.. ini biar Babi Yam seng tapau bawak balik.. tinggal serdak je lah pd org lain..

Tanpa Nama berkata...

kita patut rakama byk spy shots atau images2 perangai Cina Piggy ni dan post byk2 dlm FB dan Tweeter supaya bangsa lain dlm dunia tau siapa Cina Malaysia. Bila lihat perangai Cina ini br masyarakat dunia faham politik Malaysia!!!

Ada faham ka itu Piggy Chinese??

murad rosman berkata...

Biasalah..cina babi ni bangsa tamak haloba...kalau boleh Malaysia ni nak jadikan macam Singapore...semua bangsa dia nak sapu....bangsa Melayu memang dah sedar...bangsa babi ni nak kontrol semua...tapi langsung tak buat apa-apa.Kita hanya sibuk buat laporan polis tapi tak ada kesan langsung.Apa nak buat? Cubalah cari jalan supaya bangsa ni tak besar kepala...ini Tanah Melayu bukan Tanah cina...kena cari jalan yang terbaik...ekonomi kita kena pegang..barulah kita kuat..masih belum terlambat.

murad rosman berkata...

Biasalah..cina babi ni bangsa tamak haloba...kalau boleh Malaysia ni nak jadikan macam Singapore...semua bangsa dia nak sapu....bangsa Melayu memang dah sedar...bangsa babi ni nak kontrol semua...tapi langsung tak buat apa-apa.Kita hanya sibuk buat laporan polis tapi tak ada kesan langsung.Apa nak buat? Cubalah cari jalan supaya bangsa ni tak besar kepala...ini Tanah Melayu bukan Tanah cina...kena cari jalan yang terbaik...ekonomi kita kena pegang..barulah kita kuat..masih belum terlambat.

Tanpa Nama berkata...

lepas nih minta pak2 menteri tarik balik lesen yg membolehkan dorg buka disko atau kelab2 mlm atau pusat2 hiburan yg melalaikan..hapuskan semua biar padan muka bangsa2 cina ni tak ada tempat hiburan lg..yg selamat org melayu@islam...