Ahad, 8 Januari 2017

Hadiah Kerajaan BN Kepada PengundinyaKetika penduduk kampung masih lagi termenung selepas bayar duit buku/PIBG sekolah dan membeli kelengkapan sekolah anak-anak yang membebankan ditambah malapetaka GST lagi, penduduk kampung terus disiksa secara halus oleh Kerajaan Najib dengan kenaikan harga minyak Petrol sebanyak RM0.20.


Harga runcit petrol RON95 dan diesel masing-masing akan naik sebanyak 20 sen seliter berkuat kuasa Januari 2017.

Ini menjadikan harga petrol RON95 berharga RM2.10 seliter dan diesel RM2.05 seliter. Bagi petrol RON97, harga runcit akan naik sebanyak 15 sen kepada RM2.40.

Bersempena tahun baru ini, harga baru itu akan berkuat kuasa pada 1 Januari 2017.


Dengan hadiah dari kerajaan Umno Najib kepada orang-orang kampung itu , kita semua dihidangkan pula dengan berita percutian Najib sekeluarga dan juga pemimpin-pemimpin Umno lain.Najib dan keluarga dikatakan berenjoy di Australia dan dikhabarkan menaiki pesawat milik kerajaan
Menteri Besar Kedah, Ahmad Bashah yang juga kroni Najib pula menghabiskan duit rakyat ke Negara China bersama Adun-adun dan keluarga mereka.

Sebelum itu Ahmad Bashah telah ke Bosnia dan negara-negara lain sedangakan Bashah baru 10 bulan mentadbir Kedah.


Lihatlah betapa biadapnya mereka-mereka ni tayang gambar pada rakyat kampung yang siang malam kerja bayar cukai pada mereka.

sumber - The Kedah Report

Tiada ulasan: