Sabtu, 4 Mei 2013

HOT! #IsuAirSgor! Undi Pakatan Rakyat, Khalid Ibrahim Jamin Masa Depan??

orang gila pun susah nak percaya looo..

Mc agak tertarik untuk mengulas satu poster yang memaparkan gambar Khalid Gagap mendukung seorang budak, seolah-olah undi Pakatan di Selangor menjamin masa depannya. Lebih kurang macam tu la bunyinya.

Macam mana Khalid nak jamin masa depan budak tu kalau masa depan dia sendiri pun tak terjamin. Khalid pun belum tentu jadi MB lagi kalau Pakatan menang di Selangor. Soo.. apa jaminannya?

Lagi satu kalau di lihat 'track record' selama Khalid menjadi MB di Selangor. Apakah ianya satu percapaian yang terbaik? Masalah, melibatkan air pun Khalid gagal untuk selesaikan, jadi apa jaminan untuk masa depan rakyat Selangor kelak?

Khalid ni orang yang tak memikirkan masa depan. Khalid bukan seorang Menteri Besar yang bagus, kalau dia fikir masa depan rakyat, dah lama Khalid sokong dan support projek loji air Langat 2 tu.

Projek Langat 2 tidak memerlukan duit Kerajaan Negeri Selangor pun. Cuma mahu Kerajaan Negeri Selangor memberikan kebenaran dan menyokong projek tersebut. Kalau itu pun dia tak mampu buat, jangan fikir la, nak jamin masa depan rakyatnya.

Selama ini, bila rakyat Selangor menghadapi masalah air. Apa usaha yang Khalid dan Kerajaan Negeri Selangor cuba untuk bantu dan atasi masalah tersebut? Apa yang Khalid tahu hanyalah menyalahkan Syabas dan kata semua ini permainan politik.

Masalah kekurangan air di Selangor bukan masalah politik. Masalah air di Selangor sangat kritikal dan bukan perkara yang boleh dibuat main-main. Jikalau Kerajaan Pusat tak bantu semasa Wangsa Maju dan seluruh Cheras menghadapi masalah air, sudah tentu sampai sekarang pun masalah itu tak selesai!

Pada masa Kerajaan Pusat menghulurkan bantuan kewangan pada Syabas untuk laksanakan sistem mitigasi bagi mengatasi masalah air. Apa yang Kerajaan Negeri Selangor buat, selain dari membuat fitnah dan menuduh Syabas dengan pelbagai tuduhan?

Tuduhan dan fitnah tak menjamin masa depan rakyat Selangor dan membaiki sistem air. Rakyat Selangor perlukan Kerajaan yang mampu bertindak segera bila rakyat menghadapi masalah.

Jikalau Langat 2 telah siap pada waktunya. Loji Langat 2 akan menyumbangkan jumlah air yang besar. Cukup hingga 10 tahun akan datang. Itu barulah menjamin masa depan. Tapi Khalid tak sokong, dia sibuk dengan penstrukturan air, dari 2010 hinggalah sekarang.

Sedangkan umum tahu, penstrukturan air tu tak menambah kuantiti air di Selangor pun. Apa yang Khalid perjuangkan hanyalah kepentingan politik, dan bukan kepentingan rakyat.

Apakah itu menjamin masa depan rakyat Selangor? Sampai sekarang Kerajaan Negeri Selangor tak membuktikan apa-apa pun untuk rakyat Selangor? Malah tidak pernah ada tindakan atau usaha yang mereka lakukan untuk menyelesaikan masalah air ni.

Pakatan melaungkan mereka memperjuangkan negeri berkebajikan. Bermakna membela nasib rakyat. Tapi teringin juga Mc nak tanya, macam ni ke negeri berkebajikan ala Pakatan Haram?

Kebajikan apa kejadahnya kalau asyik berpolitik dan tidak pedulikan nasib rakyat. Ini bukan kebajikan, ini menyusahkan rakyat!

Kerajaan Negeri macam Pakatan ni ke yang rakyat Selangor mahukan? Atau Kerajaan Negeri yang benar-benar mengambil berat tentang rakyat dan menyelesaikan masalah keperluan rakyat dengan cepat.Tak serik lagi nak angkut air? Kalau serik jangan undi Pakatan. Biarkan mereka dengan angan-angan mereka. Undi Kerajaan yang mampu membawa kemajuan dan pentingkan rakyat. Bukan kerajaan yang hanya tahu bercakap dan mencari salah.

Bab mencari salah ni, patut dipembangkangkan. Sebab itulah kerja pembangkang! Sebab itu, kita bagi jaminan untuk masa depan nanti, Pakatan Rakyat diberi tugas pembangkang di Selangor. Itu jaminan rakyat pada Khalid dan Kerajaan Pakatan Selangor sekarang! hehe..

Kerana apa? Kerana untuk tugas itu, Khalid dan rakan-rakannya akan melakukan kerja yang memang terbaik! he he..


McTheory:
Suruh jadi pembangkang saja la..

2 ulasan:

Anak Lenggong berkata...

INGATAN KEPADA RAKYAT MALAYSIA YANG BAKAL MENGUNDI...
Sebelum mengundi pasikan fikir lah semasak masak nya sebelum mencoretkan kertas undi.
1. Pertama jangan undi lambang bulan. Jangan. Kerana apa? Kerana itu adalah lambang parti PAS. Iaitu parti angkutan sampah serta angguk sahaja...sebabnya:-
a. Calun PAS tidak hisap rokok, kata Nik Aziz. Tetapi banyak benda mereka hisap.
b. Disebabkan nak sangat kuasa PAS letak Cina, India dan Iban sebagai calun, agama itu tidak penting, malahan orang orang DAP pun akan pakai lambang bulan. Pemimpin DAP dah melarang non muslim mengundi PAS tapi para pemimpin PAS masih tak reti bahasa dengan mengatakan DAP bersetuju dengan negara islam.
c. Agama islam dah mereka buang, bukan itu sahaja nama allah mereka sanggop konsi dengan sikapir, malah mengiftiraf LBT dan murtad sehingakan nike ajis menjatuhkan hukum sembahyang orang UMNO tidak mendapat pahala..seolah-olah dia yyang layak menjatuhkan hukum.
d. PAS sangat bodoh dalam soal pengurusan ekonomi..Ilmu ekonomi mereka hanyalah tebang pokok dan gondol bukit, gadai tanah...punya la benak PAS sehinggakan terbinanya pasaraya di kota baru dikata mercu kelantan maju. sungguhnya menjadi sebagai imam surau dan masjid itu tidak mesti pandai mengurus ekonomi, apa lagi mengurus sebuah negeri.
e. Sudah 27 tahun PAS memerintah Kelantan. Masalah asas seperti air yang bersih untuk rakyat pun tidak mampu diuruskan. Apatah lagi isu-isu yang besar yang memerlukan pemerintah yang berwibawa untuk meneraju negara ke arah kesejahteraan dan kemakmuran.
f. PAS Kelantan telah gagal dalam urusan agama berdasarkan statistik penagih dadah paling banyak, pesakit AIDS paling ramai, masalah sosial seperti pelacuran berleluasa.
g. Dasar pembangunan nike ajis cuma kerap beroperasi memacakkan batu asas untuk projek yang tidak pernah mahu dilaksanakan. Rakyat Kelantan dibohongi KONONnya hebat pentadbiran Nik Aziz melalui jumlah batu asas bukan nya berlandaskan projek yang dilaksanakan dan siap.
Sebuah jambatan yang KONON nya mahu dibina 17 tahun dulu telah diletakkan batu asas untuk menipu rakyat Kelantan yang sampai sudah tak pun dibina. Kini Highway baru pula diletakkan batu asas sekadar nak “belawok”. Semua duit kutipan derma untuk highway itu lenyap bersama penipuan PAS Kelantan. baru-baru ini nike ajis berangan dengan projek Super Mega, projek keretapi laju yang menghubungkan Kelantan dan Pahang serta Stadium Baru Kelantan pun dipacak batu asas di Pasir Puteh…tetapi janji BN untuk membina jambatan di Manik Urai,walaupun tewas dalam PRK tetapi jambatan tu dah boleh digunakan.

h. Jikalau nike ajis mempunyai ilmu ekonomi maka sudah lama Lembah Sireh di siapkan, tetapi sampai sekarang hanya 1/5 siap. Jadi apa guna kita pangkah orang yang tidak tahu apa benda selain pecah tanah?. Tak guna langsung.
Nike ajis memimpin selama 23 tahun kerana kita semua di tipu hidup hidup. Bayangkan bagaimana keadaan kita sekiranya pengundian di jalankan dengan pengundian bersih, tanpa di tipu oleh para pengikut Nik Aziz?
Ingat lah jangan di tipu lagi. Di ibaratkan Pas berada dalam sebuah rumah jamban pecah dan penuh sampah sarap dan tahap limpahan tahi yang amat kritikal. Bau busuk nya ke seluruh penjuru tempat. Hancur kan Pas dan bakar rumah mereka agar kita hidup tanpa bau busuk dari kerenah yang di balakan Allah keatas parti mereka. Balasan tuhan itu amat nyata.

Tanpa Nama berkata...

Khas Untuk Anak Lenggong...
Sebelum saya tulis panjang,ada satu soalan kepada saudara.
Adakah saudara rakyat Kelantan?
Jika bukan, jangan komen melulu pasal Kelantan.
Jika saudara rakyat Kelantan, kembalilah ke pangkal jalan.Janganlah saudara percaya suatu berita tanpa usul periksa ataupun hanya ambil dari media arus perdana.
Fikirkanlah, sekiranya rakyat Kelantan rasa tertipu, tertindas dengan kerajaan PAS, kenapa dah 27 tahun rakyat Kelantan tidak tukar kepada kerajaan BN. takkan rakyat sanggup ditindas selama 27 tahun.sedangkan BN yang menindas dengan menidakkan hak rakyat Kelantan dengan tidak memberi royalti minyak kepada rakyat Kelantan.tu baru pasal royalti.banyak lagi hak-hak rakyat Kelantan dinafikan.
Fikir-fikirkanlah saudara...