Isnin, 31 Mei 2010

KONGRES PKR SUNGGUH HEBAT!


Apa lagi nak dikata, hebat sungguh Kongres PKR kali ini. Lebih hebat dari tahun lepas semasa di Selangor. Ternyata sambutan penduduk setempat masih terpengaruh dengan Pakatan Rakyat. Kelantan merupakan tempat terkuat Pas. Cincang lumat pun UMNO masih sukar nak tawan Kelantan.

Pengaruh N.ajis nampaknya masih kuat, walaupun Anwar sudah kurang auranya, tetapi Kongres kali ni banyak bergantung kepada populariti Pas dan semangat yang masih subur kerana kemenangan Pakatan di Sibu tempohari. Hebat pada luaran saja, tapi isinya kosong, apa yang bincangkan oleh perwakilan dan pembahas umpama angan-angan dan harapan kosong.

Antara yang menarik ialah PKR Selangor dihentam teruk oleh para perwakilan, kerana kelemahan Khaid gagap menangani kes rasuah, sosial, salahguna kuasa dan birokrasi diantara kerajaan dan kontraktor yang lambat mendapat persetujuan.

Ketua AMK juga antara yang dibelasah teruk, kerana tidak pandai memimpin AMK dan tidak mempunyai visi untuk AMK pada masa hadapan. Isi yang lainnya Mc kurang berminat, kerana banyak perkara yang diulang tayang dan riuh rendah dengan mat dan minah jenin yang teringin nak jajah Putrajaya.

Anwar seperti biasa, Ketua Umum Pakatan Haram dan PKR, berjanji, berangan dan menghembus segala harapan pada ditonggong yang hadir supaya mereka lebih terbeliak dan membuka mulut dengan seluas yang mungkin. Paling best, janji pendedahan mengenai adun yang lompat, akhirnya jadi kenangan. Bukti tak pun didedahkan, yang tinggal hanya janji kosong.

Akhirnya Kongres yang kononnya hebat ini, hanya kosong. Hanya dipenuhi dengan janji dan tempikkan kosong orang-orang gila meroyan. Apabila ketua sindrom down si Anwar yang masih kepinggin kerusi empuk di Putrajaya dan masih berusaha bersama jenin-jeninnya.

MctHeory:
Masih ramai Melayu jenin PKR yang sindrom down!

KONVOI KE GAZA! SEMUA RAKYAT MALAYSIA SELAMAT!


Alhamdullilah. .walaupun kita mendengar berita buruk mengenai Konvoi Free Gaza Movement. Tetapi semua rombongan rakyat Malaysia yang menyertai Konvoi Bantuan Antarabangsa Gaza selamat walaupun 16 dari anggota konvoi itu terbunuh dan lebih 30 cedera.

Berita terbaru mengesahkan lapan rakyat Malaysia disahkan berada dalam Mavi Marmara, kapal utama dalam flotila pro-Palesti yang diserang tentera Israel hari ini selamat. Turut selamat adalah tiga wakil Perdana Global Peace Organisation (PGPO) iaitu Shamsul Akmar Musa Kamal, Matthias Chang dan Ahmad Faizal Azumu dan anggota parlimen kawasan Parit, Mohd Nizar Zakaria.
Mereka turut disertai wartawan TV3 Halim Mohamed dan jurukamera Mohd Jufri Judin.

Namun begitu nasib dua wartawan Astro Awani masih tidak diketahui sehingga sekarang. Percubaan untuk memhubungi mereka sedang diusahakan dalam semua cara termasuk sms. Namun gagal dan masih tiada jawapan.

Mc meminta supaya semua rakyat Malaysia berdoa akan keselamatan konvoi ini. Difahamkan konvoi ini akan terus ke Gaza, jika terdapat halangan berbahaya oleh pihak israel, kemungkinan mereka akan berpatah balik ke Turki.

Sudah tiba masa untuk kita menunjukkan kemarahan umat Islam di Malaysia kepada Israel. Kita perlu bangkit buat bantahan. Israel laknattulah perlu ditentang habis-habisan. Allahuakbar!!. .

MctHeory:
Anjurkan perhimpunan, kita TENTANG ISRAEL HABIS-HABISAN!

NIK AZIZ DAN HARAKAH MEMANG PEMBELIT!Mengikut apa yang ditulis didalam Harakah akhbar pembelit Pas dalam artikelnya yang terbaru. Kononnya Pas menyatupadukan semua bangsa didalam Pas. Pembukaan keahlian Pas kepada semua bangsa dan agama juga bertujuan semangat keIslaman kepada semua bangsa.

Itu yang mereka kata la, dalam penulisan tersebut seolah-olah Pas mahu mengajar semua ahlinya yang bukan Islam ini mengenali Islam. Jika mereka mengenali Islam mungkin hati mereka akan terbuka untuk memeluk Islam, atau berkawan dengan cara Islam.

Tujuan yang disebutkan memang bagus, itu penerangan kepada semua ahli secara rawak. Cuma Pas sepatutnya menerangkan lagi bahawa jika keahlian mereka sudah dibuka kepada yang bukan Islam, lama ke lamaan, Pas bukan lagi dipanggil parti Islam, kerana ia akan menjadi parti rojak iaitu parti campur, sama seperti PKR.

Memangla sekarang ahli yang bukan Islam tidak dapat mengundi dalam EGM. Tidak dapat memilih pemimpin sendiri. Lama kelamaan nanti, mereka pasti akan meminta hak mereka. Mereka mesti akan meminta semua hak perlu disamaratakan, kan mereka juga ahli Pas, kenapa perlu dibezakan? almaklumlah. .Pas kan antara juara sama-rata hak rakyat, bagi la sama rata.

Jika semua sudah disamaratakan, tidak mustahil jika mereka ini akan memegang jawatan dalam parti Pas nanti. Jangan terkejut jika nanti kita akan dengar Naib Presiden Pas bernama Ah Peng. Semua ini adalah kenyataan, bukan donggeng lagi. Dulu pernahkah kita terfikir bahawa Pas yang kononnya lebih Islam dari UMNO membuka keahliannya kepada bukan Islam?

Sebab itu, tidak mustahil dengan apa yang Mc katakan tadi. Semuanya tidak mustahil akan terjadi kepada Pas. N.ajis menghentam UMNO kerana bekerjasama dengan MCA dan Gerakan dahulunya. Kini dia sendiri bersahabat baik dengan Dap. Dap seperti yang kita maklum, mempunyai rancangan sendiri untuk menakluk Malaysia menjadi seperti Singapura. Republik Singapura yang dimana, Islam dan Melayu bukan lagi kuasa utama.

Jika mereka sanggup mengadaikan Agama dan Bangsa untuk kekuasaan politik, apa la sangat jika mereka ini mahu gadaikan negara. N.ajis kata UMNO takut kepada Pas kerana berkawan dengan Dap. UMNO bukan takut Pas kerana Dap. UMNO risau Melayu kena jual sebab Pas kawan dengan Dap, itu saja.

Hari demi hari sudah nampak Pas makin lemah, Dap makin kuat. Melayu sudah kembali kepada UMNO, Pas bukan lagi parti yang mendokong melayu. Dap pula semakin mendapat sokongan dari kaum cina. Jika ini berterusan, dimana letaknya Pas didalam Pakatan Rakyat selepas ini?

MctHeory:
Pas akan terus diperkudakan, untuk memperbodohkan melayu.

TIADA BEZA ANTARA PAS DENGAN DAP?


Bezanya Pas dengan Dap ialah, Kepala Pas adalah melayu dan kepala Dap adalah cina. Itu saja, yang lainnya hampir sama. Mungkin Pas tidak mengamalkan dasar keturunan semacam Dap, yang mengamalkan dasar dinasti Lim.

Dinasti ni bermaksud, kuasa kepala parti hanya untuk keturunan mereka sahaja. Dari bapa ke anak, dan anak ke cucunya nanti. Walaupun N.ajis cuba membawa masuk Pas menjadi parti keluarga bersama, tapi nampaknya ditentang keras oleh pemimpin-pemimpin Pas yang lain.

Kenapa Mc kata Dap dan Pas adalah sama? Konsep perjuangan mereka sama. Jika Dap memancing kaum cina dengan asas perkauman, bagi Pas pula memancing kaum melayu dengan asas keagamaan. Mereka sama-sama menipu kaum masing-masing atas kepentingan politik poket sendiri.

Pas demi untuk masa depan parti, mereka sanggup membuka pintu keahlian mereka kepada mereka yang bukan Islam. Sama juga seperti Dap. Walaupun sudah lama cuba memancing orang melayu, tetapi kini mereka lebih aktif mencari orang melayu sebagai ahli dengan pelbagai ganjaran yang menarik.

Hakikatnya dua parti ini saling tak tumpah mempunyai tujuan rahsia yang berbeza, cuma fizikalnya mereka terpaksa bergabung untuk menentang kekuatan BN. Kelihatan Pas yang lebih jelas bersedia untuk gadaikan diri kepada Dap dan PKR. Biasala, jalang politik, apa pun boleh.

Kepada pengikut Pas yang taksub dan fanatik, Mc tahu korang semua sedar akan perubahan Pas kini. Malah kamu juga semakin risau, jangan terlalu taksub dengan pemimpin, kerana mereka mungkin membawa kamu ke jalan yang salah.

MctHeory:
Walaupun susah, jangan jadi pelacur agama!

Ahad, 30 Mei 2010

ADUN LOMPAT! ANWAR CUBA PUSING CERITA?


Berita panas mengenai anwar mempunyai bukti bahawa adun lompat ditawarkan sejumlah wang dan kontrak, adalah rekaan anwar semata-mata. Bagi sesiapa yang tidak mengenali anwar, mungkin dia akan terpedaya akan kata-kata pembelit nombor 1 negara.

Sewaktu kongres PKR di Kota Bharu, anwar ada menyebut bahawa dia tahu ada dalang yang memberi wang dan kontrak kepada adun PKR yang mahu melompat parti. Dia juga mahu menyiasat terlebih dahulu sebelum memberikan bukti kepada media.

Itu kata anwar, untuk pengetahuan tuan-tuan, jika benar anwar mempunyai bukti kenapa adun PKR lompat parti, sewaktu kongres berlangsung, dia dah dedahkan dah. Teruk PKR kena taruk dengan pembahas kerana kes lompat ni. Bila anwar kata dia ada bukti, sekurang-kurangnya reda sikit keadaan. Dia bukan ada apa pun, dia kelentong saja.

Jenis mamak ceruk tok kun ni, kalau ada apa-apa sahih dia bising dah. Bila media soal, dia pusing kes VK Lingam, apa kena mengena VK Lingam dengan lompat parti? Jangan main pusing-pusing, nanti sendiri yang pening!

MctHeory:
Teruja tengok mat dan minah jenin nak pi Putrajaya!

Sabtu, 29 Mei 2010

HARGA PETROL NAIK TAHUN INI?

Desas-desus mengatakan harga petrol RON 95 dan 97 akan naik tahun ini. Walaupun berita ini sebenarnya hanya kajian dibuat sebuah agensi penasihat kerajaan iaitu Unit Penyampaian dan Pengurusan Prestasi (PEMANDU), khabar angin yang bukan-bukan sudah tersebar dikalangan rakyat malah ia dijadikan cerita hinaan kepada kerajaan kononnya hendak menaikkan harga petrol di pasaran.

Blog-blog pencacai Pakatan membuat cerita sendiri dan cerita yang bukan-bukan mengenai isu ini. Mc tak tahu la kalau mereka ini tak faham apa erti kajian oleh agensi kerajaan. Atau mereka sengaja nak hebohkan cerita yang tidak benar ini.

Mengikut apa yang dikaji oleh Unit Penyampaian dan Pengurusan Prestasi (PEMANDU). Kerajaan pusat telah membelanjakan subsidi yang tinggi untuk rakyat Malaysia. Jika dihitung kesemua subsidi yang disediakan kerajaan kepada rakyat dianggarkan lebih kurang 200billion pada tahun 2019. Malah hutang kerajaan akan meningkat kepada 100 peratus.

Untuk pengetahuan pembaca (pada yang tak tahu lagi),Kerajaan Pusat menyediakan subsidi dari semua segi dan bidang yang membebankan rakyat. Kesihatan, pemakanan, keperluan, pengangkutan, pembinaan, air, elektrik malah untuk buang air besar pun kerajaan bagi subsidi.

Ini cuma kajian, bukan perlaksanaan. Jika kerajaan nak kurangkan subsidi pun bukannya sekarang. Kena tengok keadaan juga. Kalau sekarang, Mc pun melenting. Almaklumlah. .negara dan rakyat kita ni bukan semuanya kaya. Kalau kerajaan tak bantu, kepada siapala kita nak mengharap ye. Anwar Berahim? Mimpi je la. .harap cakap je berapi.

MctHeory:
Belajarla berterima kasih!

JUDI BOLASEPAK ITU HARAM, TAPI PAKATAN LAGI HARAM JADAH!


Mc bukan nak kutuk atau bincang hal judi. Memang Mc menentang judi bola sepak, ramai diantara blogger pro-UMNO disini juga menentang keras lesen judi bola sepak ni. Ini adalah salah satu tindakan salah dari kerajaan Pesekutuan.

Sebenarnya benda ini boleh dibawa berbincang, berdialog dengan kerajaan. Demontrasi aman juga bagus untuk menunjukkan rasa marah dan protes terhadap tindakan kerajaan itu, tapi janganlah keterlaluan.

Mc rasa protes keterlaluan yang dibuat oleh Pakatan Rakyat kini bukanlah protes berkenaan dengan judi, tapi juga protes membabitkan hal-hal lain sama. Mereka mengunakan isu Judi sebegai mukadimah utama, selepas itu mereka selitkan pelbagai hal lain disambung dengan tohmahan.

Cara mereka marah, cara mereka mempertikaikan kerajaan Pusat, umpama kerajaan pusat ni langsung tidak Islam. Umpama kerajaan Ds Najib langsung tidak Islamik. Mereka kaitkan UMNO dengan Apco, mereka bayangkan kerajaan UMNO sebagai kerajaan yahudi, kemudian mereka kaitkan isu judi dengan semua ini.

Begitu pandai mereka ini menyusun kata menyerang kerajaan pusat. Sedangkan hakikat sebenar, Kerajaan UMNO inilah yang banyak membantu masyarakat Islam di Malaysia malah di dunia. Contohnya dalam setiap projek perumahan melayu yang melebihi 33 buah rumah, mesti perlu ada tapak untuk surau.

Dalam setiap kementerian atau projek kerajaan, jabatan Agama Islam juga ada paranan untuk dimainkan. Cuma kali ini kerajaan memberi lesen judi, ia merupakan satu tindakan salah, tapi jangan kita salahkan semuanya sekali.

Sebab itu Mc kata, Judi itu Haram! Tapi Pas dan Pakatan Rakyat jangan jadi Haram jadah! memperbodohkan rakyat umpama rakyat langsung tiada otak.

Fikirkanlah!

Jumaat, 28 Mei 2010

SEKALI LAGI DR MAHATHIR MENYUSUH SAMY VELLU UNDUR!


Dulu kita pernah dengar Negarawan Ayahanda Tun Dr Mahathir memberi nasihat kepada Mr.Samy supaya undur dari jawatan Presiden MIC sebelum orang benci. Akibat daripada saranan Tun Dr Mahathir itu, pembodek-pembodek MIC semuanya memaki hamun Tun Dr Mahathir kononnya Tun sudah menghina Presiden mereka. Hingga tergamak mereka menyuruh mengantungkan selipar digambar Tun.

Itu dulu, sekarang zaman Ds Najib, Tun Dr Mahathir sudah kembali kepada UMNO dan tidak dipinggirkan lagi. Tun Dr Mahathir sekali lagi memberi nasihat kepada Samy Vellu supaya berundur.

“Saya bukan mewakili UMNO tetapi pergi sebelum orang benci menjadi sebab saya meninggalkan jawatan tertinggi negara tujuh tahun lalu. Saya katakan bahawa seseorang itu mestilah jangan melebihi tempohnya dan yang lain dialu-alukan. Saya fikir beliau berkhidmat lebih lama daripada saya. “Saya fikir beliau telah mewujudkan satu rekod. Seseorang itu hendaklah berpuas hati dengan kewujudan rekod seperti itu,” katanya kepada pemberita.

Apabila ditanya komen anak Samy Vellu Vell Pari Tun Dr Mahathir berkata ''Vell Paari tidak boleh menuding jari kepada sesiapa tanpa mengemukakan apa-apa bukti," katanya lagi. Betul kata Tun, jika nak tuduh pun bagi la bukti dulu, jangan main hentam je. Sebagai orang lama Tun lebih memahami keadaan sebenar.

Post ini bukan nak hentam MIC lagi, post ni hanya sampaikan apa yang Tun Dr Mahathir katakan. Seorang negarawan yang amat Mc segani dan hormati.

sumber Sinar Harian.

MctHeory:
Post untuk Peguam Syarie dibatalkan kerana tiada sambutan. Harap Maklum!

BINCANGKAN! PEGUAM SYARIE BUKAN ISLAM? PERLUKAH!


Permulaan hari ni kita lari sikit dari topic politik, kita cuba bincangkan topic berkenaan peguam syarie orang bukan Islam. Boleh ke tidak? Perlu atau tidak perlu? Ada orang kata peguam syarie khas atau hanya untuk orang Islam, dan ada pula yang kata syarie (syariah) hanya undang-undang Islam, jika belajar dan fahaminya, orang bukan Islam pun dapat menjadi peguam. Bagaimana dengan anda? Sila komen dan Mc akan postkan komen yang terbaik bersama pendapat Mc sendiri.

MctHeory:
Asyik Mc aje tulis, nak gak sama dengan pembaca!

Khamis, 27 Mei 2010

APAKAH SEMUA ORANG PAS PERANGAI BURUK MACAM NI?


Mc nak cerita satu kisah benar mengenai jiran Mc. Mc ni perantau yang merantau dari Kedah ke Kuala Lumpur mencari rezeki sesuap nasi. Bila merantau mesti la rajin berpindah. Ceritanya bermula bila Mc baru aje berpindah ke satu pangsapuri.

Biasalah bila baru berpindah mesti kita nak berkenalan dengan jiran sekeling. Sebelah kanan rumah Mc, rumah bujang. Budak-budak melayu, ok, peramah. Sebelah kiri, india, masuk gak kepala, orang kuat MIC sticker besar depan pintu. Depan rumah, rumah keluarga, Melayu, jarang nampak batang hidung, sibuk kerja agaknya.

Ceritanya bermula begini, jiran depan rumah Mc ni orang kuat surau. Mc selalu terserempak dengan dia bila di Surau. Pernah juga Mc tegur, dia buat bodoh selamber badak je. Mungkin dia jenis macam tu kot. tu takpa lagi.

Mc bukan jenis kaki sibuk, rumah orang, keluarga orang, dia punya hal la. Tapi bila tengah malam terpekik terlolong. Bergaduh suami isteri, pukul anak serupa nak membunuh. Siapa tak pelik, kita yang dok diam ni pun boleh masuk campur.

Kiranya keluarga depan rumah Mc ni menjadi perhatian semua keluarga kat blok Mc duduk ni. Nampak macam alim-alim je, muka nampak baik-baik. Tapi bila marah ke mengamuk ke, macam nak runtuh rumah Mc dengar. Keluarga ni juga tak bercampur orang, buat kepala sendiri.

Anak-anak diorang pun tak berkawan, pernah Anak Mc menegur anak mereka. Tapi masing-masing buat bodoh terus masuk rumah. Kiranya keluarga ni amat pelik dan hidup di dunia mereka sendiri. Mc terus mencari jawapan pada semua ini. Satu hari Mc baru balik kerja, Mc nampak satu kenari biru baru parking depan Mc, ada satu sticker Pas besar kat cermin depan kereta dan satu sticker gambar Nik Aziz kat penjuru cermin depannya.

Teruja Mc melihat keganasan identiti pemilik kenderaan tersebut. Betul-betul fanatik Pas. Paling Mc terkejut apabila insan yang keluar dari kereta tersebut ialah jiran yang tinggal didepan rumah. Senyum Mc sendiri, baru Mc tahu jawapan dari segala persoalan. Dalam hati berkata ''Patut la''.

MctHoery:
Mereka ini umpama kera sumbang! Hidup tak serupa orang!

Rabu, 26 Mei 2010

KHALID GEREJA MEMBANTAH JUDI? PELIK TAPI BENAR!


Wahh. .marah betul si khalid Gereja pengkhianat agama ni pasal lesen judi ye. Rilex bro. .kenapa marah sangat, kalau dulu ko pejuang kebebasan beragama, kenapa kini ko marah pula kebebasan bersosial?

Bukankah ko jenis manusia berfikiran terbuka? Bukan ke ko jenis manusia yang semuanya terbuka? Kalau dulu Kalimah Allah boleh ko jual kepada Kristian, kenapa judi kali ni ko marah sangat?

Atau ko saja cuba nak jadi hero. Almaklumlah isu tengah hot, ada pula nak jadi pejuang agama la konon. Isu agama adalah isu sensitif, jangan buat main-main. Sekejap terbuka, kejap tertutup.

Paling menarik bila ko pertikaikan JAIS. Ko tibai Datuk khusrin kaw kaw punya. Mc dapat agak dendam ko dengan Datuk khusrin mesti membara lagi bukan? Sebab dulu beliau diantara tokoh agama yang sangat menentang ko dalam kes kalimah Allah, sebab tu ko marah sangat. Siapa nak baca klik di sini.

Kami umat Islam masih tidak lupa perjuangan ko cuba mengadaikan kalimah Allah. Janganla ko berlakon menjadi tokoh pertahankan agama. Ko juga tokoh kempen Dap semasa PRK Sibu. Malah ko juga mengedarkan risalah hasutan agama yang mengutuk BN, bersama Nizar Dap kononnya pejuang kebebasan agama. Ko memang maha pundek! Mulut cakap lain, hati kata lain.

MctHeory:
Khalid! Tak syak lagi, ko memang berbakat besar jadi penganti Anwar!

KECOH! LEPAS MCA, MIC LA PULAK!


Apa nak jadi ni? Kecoh tak sudah! Dulu MCA, sekarang ni MIC pulak. Bila agaknya komponen BN ni nak aman? Kita bergaduh sesama sendiri, sedangkan Pakatan Haram ketawa melihatkan kita bercakaran. Mereka sedang mengatur langkah untuk maju, kita masih lagi dok terhegeh-hegeh cari tapak.

MIC pun satu. Baru aje nak naik balik, dah berlagak sombong si Presiden MIC. Kalau macam ni la, sampai bila pun MIC tak maju. Bila bergaduh je, tuduh orang lain salah. Balik-balik UMNO juga yang kena.

Biasala bapak borek anak rintik. Sama dan serupa sungguh bapak dan anak ni. Samy Velu lambat nak turun takhta sebab nak bagi anak dia naik kot. Sebab tu asyik tangguh-tangguh.

MIC nak keluar BN? kalau betul nak keluar dah lama MIC dah keluar. Tak payah nak kaji-kaji dah.Tegur sikit nak keluar, cakap sikit nak keluar. Susahla macam ni, keras kepala tak boleh diajar.

Mc malas nak tulis lagi pasal MIC lagi. Ini kali terakhir, lepas ni nak tumpukan ke lubuk PKR. Anwar dah mula gerakan perisik ke kawasan Melayu untuk lepaskan racunnya. Hati-hatilah!

MctHeory:
MIC, Bodoh sombong!

PECAT LAGI! SAMY VELLU SUDAH MELAMPAU!

Pecat lagi! Kali ni Samy memecat dua orang lagi ahli MIC (CWC) Kp Samy dan G Kumar. Alasan pemecatannya kerana mereka berdua lantang mengkritik Presiden MIC itu. Mc mendapat tahu bahawa Samy Velu memimpin MIC sudah lebih dari 30 tahun. Kata orang apabila kita terlalu lama memegang jawatan, kita akan bersikap diktator dan orang pun lama-lama naik menyampah.

Dalam 30tahun Samy Velu jadi Presiden, sudah 100 ribu ahli MIC dipecatnya. Wow! satu jumlah yang besar. Mc percaya, dari jumlah tersebut pastinya ramai yang dipecat kerana tidak mengikut arahan atau cuba menentang Samy Velu bukan? Apa ni Mr Samy, orang lain mengumpul ahli, MIC pula suka buang ahli.

Mc pun tak tahu sangat tentang perlembagaan MIC ni. Macam mana nak pecat ahli, siapa yang boleh pecat. Tapi nampaknya, jika menjadi Presiden Parti, kuasa penuh amat terbuka untuk memecat ahli. Patutla Samy mahukan G.Palanivel jadi Timbalannya sebab Mr.G ni pak turut je, apa Samy cakap dia angguk je.

Mc bukan nak campur masalah rumah tangga MIC tapi nampaknya Mr Samy ni dah melampau sangat. Dah dua tahun janji nak turun takhta. Ni janji lagi tahun depan, tah betul tah tidak. Bila pertikaikan, sahih nanti kena pecat. Alaa. .Mr Samy, kalau orang dah tak suka turun aje la. Kasi orang lain naik, kan senang. Tak jemu ke dah 30 tahun dah!

Mctheory:
Naik jemu tengok muka!

Selasa, 25 Mei 2010

PAS SUDAH BUKTIKAN PERJUANGAN ISLAM TIDAK PENTING!

Pas membuat tindakan berani dengan membuka keahlian parti kepada bukan Islam. Sayap baru Pas, Dewan Himpunan Penyokong Pas yang telah dinaik pangkatkan dari Kelab penyokong ke ahli Pas sudah membuktikan segalanya.

Tindakan berani Pas bakal mengundang padah kerana Pas terpaksa membayar semua ini dengan harga yang amat tinggi. Apabila Pas membuka keahliannya kepada bukan Islam, ini bermakna Pas tidak lagi mengutamakan Agama Islam sebagai perjuangan rasmi mereka. Macamana nak perjuangkan Islam, jika ahlinya tidak Islam?

Apa jua alasan yang diberikan oleh Hadi Awang untuk membuka keahlian Pas ini, akan menyebabkan ramai ahli Pas akan berpusu-pusu keluar dari parti campuran. Kumpulan pertama sudah keluar semalam di Alor Setar, akan ada kumpulan sedar seterusnya yang akan meninggalkan Pas.

Mc tahu, tak ramai ahli Pas yang sedar akan perkembangan ini. Ramai ahli Pas yang tidak suka dan menentang keras pembukaan keahlian kepada bukan Islam. Apa nak buat, Pas sudah terdesak, ramai melayu sudah tidak menyokong Pas, sebab itu mereka mengharapkan kaum lain menyokong mereka.

Dap sibuk nak cari ahli melayu, Pas sibuk nak cari ahli bukan melayu, PKR sibuk pertahankan ahli yang dok nak lompat ni. Kata Pakat? Pakatan apakah ini kalau masing-masing sedang cuba penuhkan perut sendiri? Fikirkanlah!

MctHeory:
Berubah kepada baik, bukan jadi makin teruk!

Isnin, 24 Mei 2010

CERAMAH SELAMATKAN ANWAR! BUKAN MALAYSIA!


Bosan! itu yang dapat Mc ungkapkan mengenai ceramah bersiri Pakatan Rakyat yang bersepah kini diseluruh Selangor. Cerita lama diulang-ulang. Penafian liwat oleh AMK PKR dan anjing suruhan terbaru Tamrin pun ikut serta.

Sambutan pun taklah ramai, ada la takat 100 lebih je kot. Anwar pula mungkin sebuk dengan kerja lain, dia pun tak turun ceramah. Tak ramai tokoh-tokoh Pakatan yang turun dalam ceramah bersiri kali ni. Mungkin dah habis modal atau dah bosan berceramah.

Apa yang penting siri ceramah ini hanya untuk memanaskan rakyat dari sejuk. Ceramah ni hanya untuk selamatkan anwar, bukan Malaysia. Panaskan balik isu-isu lama. Isu terbaru pun cuma isu judi. Yang lain amat membosankan. Kepada sesiapa yang berniat nak pergi dengar ceramah ni, Mc nasihatkan tak payah la. Baik dok rumah lagi bagus. Buat penat badan je.

MctHeory:
Hampir tetidor semasa mendengar!

Ahad, 23 Mei 2010

PROJEK TAWAN KEDAH! AZIZAN KETAQ LUTUT!


Nampaknya gertakkan kepada MB Kedah berjaya membuat beliau ketaq lutut. Selamat la Azizan tak lari pi bubaq dun. Kalau dak punggah. .hahaha. . . Takpa hangpa tak bagi tawan la pun takpa, kami sabaq menunggu.

Kalau adun tak mau masuk, kita panggil yang kecik-kecik masuk dulu. Sikit-sikit lama-lama jadi bukit. Lagipun rakyat Kedah dah meluat dengan Azizan dah. Masalah tak pernah selesai, dari sampah sampaila ayaq.

Masalah ayaq lani pun tak habih lagi. Jangan kata rakyat, pelabur pun lari. Kata Dato Mukriz, kalau berterusan macam ni ekonomi Kedah boleh bangkrup! Kalau bangkrup kerajaan Kedah takdak hasil, kalau takdak hasil macam mana nak jaga rakyat?

Setakat derma ceramah berapa sangatla boleh dapat? Hangpa Pas dok sibuk ceramah sana sini. Dok peracun rakyat macam-macam, haram gheja pun tak buat. Rakyat susah hangpa ada tolong ka?

Kita tunggu PRU ke 13, kita tengok siapa yang kena? Takat main acah kot jauh sapa pun boleh. Pas menang! Kedah bangkrup!

MctHeory:
Pas piss puss! masuk angin keluar asap!

KAUM INDIA MULA MENYOKONG BN!


Berdasarkan tinjuanan serta mengambil kira beberapa kejadian yang berlaku akhir-akhir ini, tidak termasuk kekecohan Mr.Samy dan Mugilan dari MIC. Mc mendapat respond yang baik dari kaum India kepada BN.

Mc menegaskan, respond yang baik kepada BN, bukan MIC., kerana MIC masih ditakuk lama, tidak banyak berubah. Mungkin disebabkan MIC merupakan parti tertua kaum India, MIC masih terus diharapkan memimpin dan membantu kaum india di Malaysia.

Hakikatnya banyak lagi parti india di Malaysia yang memain peranan penting. Contohnya PPP dan terbaru Makkal Sakti. Rasanya dua parti ini banyak mengorak langkah baru membantu kaum India di Malaysia.

Gagasan 1Malaysia juga banyak membantu kaum India kembali kepada BN. Meminjam kata-kata Tun Dr Mahathir, ''rakyat Malaysia ialah penyokong BN sebenarnya''. Walaupun rakyat Malaysia kecewa dengan BN Pak Lah, kini mereka kembali menaruh harapan dan kepercayaan kepada DS Najib untuk mentadbir Malaysia. Diselitkan dengan kempen Gagasan 1Malaysia, Ds Najib berjaya buktikan bahawa beliau mampu membuatkan BN berubah.

Semua rakyat Malaysia termasuklah kaum India sudah kembali kepada BN. Masih segar dalam ingatan Mc, BN berjaya menundukkan PKR di Hulu Selangor menerusi P.Kamal calon MIC walaupun ditempat majoriti Melayu. Ini menunjukkan kaum melayu dan india menerima BN. Manakala kaum cina pula sebaliknya.

Jika Ds Najib berjaya meneruskan pentadbirannya dan dasar politik konsisten sebegini. Mc percaya beliau dapat mencuri hati semua rakyat Malaysia untuk menyokong beliau, termasuklah kaum cina.

MctHeory:
keterbukaan Najib bagus, tapi jangan terlalu terbuka. Nanti susah!

Sabtu, 22 Mei 2010

KELUAR LAGI? RUNTUHNYA KERAJAAN PAS KEDAH!


Belum pun sebulan, semasa Ustaz Azizan memberi amaran jika ada adun Pakatan yang keluar parti, beliau akan bubarkan dun dan akan terjadinya pilihanraya negeri. Namun gertakkan dan ugutan Ustaz Azizan nampaknya tidak menjadi.

Esok atau lusa bakal ada lagi adun akan keluar dari PKR dan Pas. Nampaknya kerajaan Pas Kedah sudah tidak dapat diselamatkan lagi. Mc masih ingat bahawa Pas Alor Star berjanji 28 Mei ini mahu membuat kejutan, kononnya mahu menarik lebih ramai ahli UMNO ke dalam pas. Nampaknya siapa yang akan terkejut? tunggu aje la.

Depa dok sebok pancing ikan kecik, yang ikan besaq semua pakat nak lari habih dah. Inilah bak kata pepatah, yang dikejar tak dapat, yang dikendong berciciran.

Mctheory:
Harap bersabar!.

TERKINI: SERANG BALAS V.MUGILAN LANCAR GERAKAN ANTI SAMY VELLU!


Panas! V. Mugilan bekas Timbalan Pemuda MIC yang baru dipecat oleh Mr.Samy. Kini bertindak balas dengan membuat Gerakan Anti Samy Vellu. Nampaknya V.Mugian tidak mudah menyerah kepada Samy.

Mugilan dipecat kerana mengkritik Samy yang mahu menjadikan MIC sebagai harta keturunannya. Memangla kritikan Mugilan agak keras tetapi sebagai Presiden parti yang demokratik, Samy vellu sepatutnya tidak membuat tindakan terburu-buru.

Kasii la warning ke, gantung ke apa ke. Ini tak terus kena pecat. Dahsyat sungguh pentadbiran MIC ni. Nampaknya Samy Vellu agak keras dalam tindakannya untuk mendiamkan mulut-mulut pengkritik dalam parti.

Samy sepatutnya menjadi hero kepada semua rakyat india di Malaysia, bukannya menjadi hero dalam MIC saja. Mc percaya, gerakan anti Samy Vellu akan mendapat sambutan. Bukan sahaja dari kaum India, malah dari kaum yang lain-lainnya.

Apapun Mr Samy, kebenaran memang pahit untuk ditelan bukan?

MctHeory:
Mugilan! Mc nak join boleh?

SEJARAH MELAYU DIUBAHSUAI UNTUK TUNDUKKAN KETUANAN MELAYU!


Mc bukan nak mengajar sejarah, Mc bukan nak mengubah sejarah. Mc menulis daripada hasil penyelidikan sendiri dan membaca dari buku-buku dan blog yang banyak memberi pandangan serta fakta sejarah wujudnya Melayu di Malaysia.

Mc pernah memberitahu kepada pembaca mengenai sejarah asal orang melayu yang telah dirompak oleh british. Kini Mc mahu mendedahkan betapa perancang jahat kerajaan British di Malaya mengubahsuai sejarah sebenar orang Melayu hanya untuk tunduk orang Melayu daripada bangun melawan penjajahan British.

Sejarah melayu sebenarnya sangat hebat! sangat panjang dan sampai sekarang masih tidak dapat dibuktikan. Hanya tinggal cebisan-cebisan sejarah yang telah dirompak. Sejarah yang ada kini sebenarnya banyak sudah diubahsuai oleh British. Terutamanya sejarah sebelum merdeka dan asal Tanah Melayu.

British mengubah sejarah asal orang melayu hingga menjadi kedudukan orang melayu sama taraf dengan lainnya. Dizaman pemberontakkan untuk merdeka, ramai tokoh-tokoh melayu zaman dahulu yang menentang penjajah akan tetapi hampir semuanya dikatakan menemui ajal di tangan tentera British, ada yang betul ada yang tidak.

Bukan semuanya mati ditangan British. Samala juga dengan cerita-cerita yang membodohkan orang melayu seperti Mat Jenin, Pak Pandir, Lebai Malang dan yang lain-lainnya. Cerita-cerita begini sebenarnya menunjukkan betapa bodohnya orang melayu dan membuatkan orang melayu yang lainnya tidak berani untuk membuat sesuatu yang luar biasa.

Contohnya cerita Mat jenin, seseorang pemuda kampung yang mempunyai wawasan yang tinggi, akhirnya jatuh mati kerana berangan diatas pokok kelapa. Kenapa cerita ini tidak diakhiri dengan kejayaan mat jenin menjadi usahawan yang kaya. Kerana British mahu menunjukkan kepada semua orang melayu bahawa mereka tidak boleh berangan-angan untuk berjaya, kerana nanti pasti akan sia-sia.

Kaum Melayu yang saban hari dimomokkan dengan cerita-cerita bahawa melayu takkan berjaya, akhirnya menjadi lemah dan tidak yakin bahawa bangsa melayu boleh memerintah negara dan membawa Malaya kepada kemerdekaan. Cerita tentang kemerdekaan Malaya, British sebenarnya tidak pernah sangka bahawa mereka akan kalah kepada Jepun. Menangnya mereka disebabkan BOM di Hiroshima dan Nagasaki, kalau tidak sampai kesudahla kita masih dibawah Jepun. British melepaskan Malaya dulu pun disebabkan mereka sudah tidak mampu menjaga jajahan mereka yang amat besar.

Ketika itu pula banyak jajahan British yang sudah memberontak dan pentadbiran British di London juga sudah lemah akibat peperangan dunia kedua. Hasilnya, Malaya dimerdekakan atas usaha bersama yang didokong oleh UMNO. Hinggalah sekarang melayu masih memegang teraju. Tapi taktau la sampai bila. .jika masih ada melayu yang tidak sedar bahawa hak mereka sedang dalam usaha digadaikan oleh puak melayu yang tidak sedar diri.

MctHeory:
Kita sudah hilang sejarah diri, jangan pula sampai kita hilang harga diri!

Jumaat, 21 Mei 2010

AHLI PKR TAHU MEMANG ANWAR PELIWAT!Mc nak cerita tentang hal ahli PKR yang masih tegar mengikut pongkoq Anwar walaupun mengetahui bahawa Anwar ni sememangnya seorang peliwat tegar dari zaman sekolahnya lagi.

Mc akan ringkaskan cerita. .sewaktu Mc sedang membaca surat khabar, sampai la ke muka surat pembicaraan liwat Anwar, ada gambar Saiful kat situ. Tiba-tiba si mamat PKR tegar ni terus tumbuk gambar Saiful sambil berkata ''mamat ni confirm masuk neraka!''.

Mc perhatikan mukanya sambil bertanya, ''kenapa kata begitu?'' dia jawab ''Saiful menipu!, semua ni konspirasi!''

Mc kata lagi, ''kan semua bukti dah ada, takkan lah menipu lagi'' dia jawab, ''alahh bukti boleh buat''

Mc bagi point, ''anwar support Saiful belajar, bagi duit, bagi hadiah dan gaji tinggi, takkan semua tu menipu kot''. Dia terus balas, ''ahh itu semua boleh buat, takkan lah orang berumur 60tahun nak liwat orang 20tahun, yang 20tahun takkan nak biar je, mesti la boleh lawan, tak logik langsung!''.

Mc tenung muka mangkuk tu dalam-dalam, rasa macam nak sekeh je kepala dia yang bodoh tu, kenapa la orang-orang PKR ni tak boleh berfikir dengan waras, bukan Saiful taknak lawan tapi dia terasa termakan budi dan terpaksa, dia tak sangka sang IDOLAnya tu boleh bertindak demikian. Walaupun Anwar tu dah tua, tapi pengaruh dikalangan penyokong PKR dan Pakatan Haram bukanlah kepalang.

Jadi atas sebab demikian, dalam keadaan terpaksa dan bersalah, Saiful terpaksa merelakan juga permintaan Anwar. Mc cuba terangkan semua ini kepada ahlul PKR tu, tapi dia mengatakan semua tu karut dan semua ini konspirasi dia langsung tak mahu dengar apa jua kata Mc.

Mc tanya dia lagi, ko percaya Anwar peliwat? Dia kata, itulah kelemahan Anwar, dia memang bisexsual tapi bukan dia yang liwat Saiful, semua itu konspirasi. Mc kata lagi ''Dah tau dia tu kaki pongkoq, dok pi sokong buat apa?'' Dia balas, ''itu dulu, bukan sekarang, dia dah insafla'' Mc cuma diam. .malas nak layan orang macam ni.

Hakikat yang sebenar ialah, ada diantara ahlul-ahlul PKR ni tahu bahawa Anwar ni kaki perjuang bontot, tapi masih ada diantara mereka yang mahu menyokong anwar dan setia dengannya. Jika dulu dia suka meliwat, kenapa pula sekarang tak boleh? Fikirkanlah!

MctHeory:
Susah nak cakap dengan orang bodoh!

Khamis, 20 Mei 2010

TUN DR MAHATHIR AKAN MENYERTAI FREE GAZA MOVEMENT!


Tun Dr Mahathir penaung (pengerusi kehormat) kepada perdana global peace organization (PGPO), sebuah pertubuhan kemanusiaan dunia. Akan turut menyertai konvoi kemanusiaan melalui jalan laut ke Semenanjung Gaza 25 mei ini. Konvoi ini membawa bekalan perubatan dan bahan binaan asas untuk membantu masyarakat Palestin di Gaza.

Akibat peperangan dengan laknattulah Israel, Palestin kini berdepan dengan ancaman kemiskinan, kebuluran dan penyakit berjangkit. Tambahan pula di Gaza sekarang musim sejuk, dijangka suhu turun hingga 0 darjah celsius. Kemungkinan jika rakyat Palestin Gaza tidak mendapat bantuan tempat tinggal yang cukup mereka akan mati kesejukkan.

PGPO juga akan mendapatkan bantuan dari Ds Rosmah Mansur beliau selaku penaung tabung kemanusiaan Palestin memberi peruntukkan sebanyak 1.5 juta untuk membeli dua kapal yang akan digunakan ketika konvoi berkenaan. Kapal yang akan dibeli di Ireland itu turut membawa puluhan sukarelawan dari seluruh dunia untuk membantu rakyat Palestin di Gaza.

Konvoi kemanusiaan ini sebenarnya diketuai oleh pertubuhan Free Gaza Movement yang berpengkalan di Cyprus. Konvoi free Gaza juga membawa 600 orang sukarelawan termasuklah ahli parlimen Parit, Nizar Zakaria. Mc difahamkan halangan paling besar bagi konvoi kemanusiaan ini ialah apabila jalan masuk melalui laut ke Gaza sekarang sedang dikepung oleh armada israel.

Konvoi ini merasakan laluan mereka akan disekat oleh askar Israel. Oleh itu Pertubuhan Free Gaza sedang meminta bantuan sokongan antarabangsa supaya menekan israel dan membenarkannya mereka masuk ke Gaza melalui jalan laut. Untuk maklumat pembaca, Israel mengenakan sekatan terhadap semua laluan ke Palestin, tidak kira darat atau laut.

Disebabkan itulah tidak ramai masyarakat dunia yang tampil memberikan bantuan kepada Israel, hanya pertubuhan yang berpengaruh sahaja dapat masuk ke Palestin untuk menghantar bantuan kemanusiaan. Marilah kita rakyat Malaysia terutama yang beragama Islam berdoa semoga saudara-saudara kita selamat sampai dengan niat mulia itu. aminn.

MctHeory:
Pas buat apa?

ZUL NORDIN THE THEORY DAN DISEBALIKNYA!


Mc berminat nak berbincang mengenai teori Ahli Parlimen Bandar Baru Kulim, Zul Nordin. Beliau ada mengatakan bahawa jika fenomena yang melanda PKR kini iaitu fenomena keluar parti berterusan, PKR akan terbubar dengan sendirinya pada awal tahun hadapan.

Mc cuba mencari link yang sesuai untuk disambungkan tentang kenyataannya yang sebenar tapi tak dapat. Mc difahamkan, Zul juga ada mengulas mengenai Pakatan Rakyat. Pendapat beliau, jika PKR dibubar, pastinya Pakatan Rakyat juga akan menjadi lemah lama kelamaan dan Pakatan Rakyat juga akan berpecah dan dibubarkan.

Betul juga apa yang Zul cakapkan tu, cuma. .fenomena yang melanda PKR kini dianggap enteng bagi ahli PKR sekarang. Mc ada berjumpa dengan geng ahi PKR yang masih tegar ni. Kebanyakannya tidak menganggap fenomena keluar parti yang melanda kini adalah perkara serius, pada mereka ini adalah rancangan Anwar.

Bila mereka menyebut tentang 'perancangan Anwar' dan mereka kata Anwar ada kejutan bila PRU ke 13 nanti. Ini cuma kata-kata mereka, tah betul tah tidak, cuma Mc minta UMNO harus lebih berhati-hati. Jangan terlalu mudah membuka pintu masuk, harus menapis kepada yang perlu. Jika tersilap haribulan, takut strategi makan diri.

Susah sebenarnya nak bercakap puak PKR tegar ni, bertekak sampai pagi pun takkan menang punyala. Tapi dia ni pun bukan orang baru dah agak lama dalam PKR, berjawatan juga la. Sebab tu bila dia kata Anwar ada perancang lain, Mc pun berfikir dua kali juga la. Mungkin betul atau mungkin hanya nak sedapkan hati pengikutnya.

MctHeory:
Apapun kita pun tahu, Anwar pembelit nombor 1 negara!

Rabu, 19 Mei 2010

KENAPA KAUM CINA TIDAK MENYOKONG BN?Tanda soal? tanda tanya? Isu ini isu panas. Tapi apa yang Mc cuba kupaskan disini adalah realiti yang terjadi didalam masyarakat kita sekarang. Kaum cina seperti kita sedia maklum adalah kaum yang begitu rajin bekerja, pandai berdikari dan suka berniaga. Sifat kaum ini amat berbeza dengan kaum-kaum lain didunia, termasuk Melayu.

Disebabkan kaum cina pandai berniaga berdikari dan rajin mencari duit, kaum cina merupakan kaum yang bertapak diseluruh dunia. Dimana ada peluang, disitu mereka sampai. Termasuk jugalah Malaysia. Tujuan kaum cina datang ke Malaysia bukanlah untuk bermastautin disini. Mereka dibawa oleh British khas dalam bidang perlombongan dan juga untuk mengukuhkan sumber aliran kewangan dengan adanya perniagaan di Malaysia.

Alhamdullilah. .hingga sekarang, kaum cina memang berpengaruh dalam bidang perniagaan. Walaupun mereka agak pentingkan perniagaan sesama kaum dan majukan kaum sendiri, tapi disebabkan mereka ekonomi Malaysia merasa peningkatannya.

Itu pengenalan mengenai kaum cina dalam bidang dan sifat kaum cina yang perlu kita pelajari. Mereka berbeza dengan kaum melayu. Berbeza sangat! Melayu sebenarnya kaum yang hebat! Cuma sejarah kita sudah diubah dan diolah sehingga menjadi kaum yang lemah. Ini akan dibincang dalam post yang akan datang.

Kini melayu menjadi kaum biasiswa, kaum mengharap, kaum yang perlukan bantuan baru boleh berjaya. Amat lemah berbanding kaum cina, sebab ituah kerajaan mengadakan DEB (Dasar ekonomi baru) supaya dapat mempertingkatkan ekonomi Melayu dengan terancang. Supaya melayu tidak menyembah dibumi sendiri pada kemudian hari nanti.

Sebab itu kerajaan adakan akta khas untuk kaum bumiputra, untuk menjaga kepentingan bumiputra. Tapi bukan ini yang mahu kita bincangkan, kita mahu tahu kenapa kaum cina kini tidak menyokong BN? Seperti Mc katakan tadi, kaum cina sukakan perniagaan, mereka sukakan duit. Dulu di Malaysia mereka hanya fokuskan kepada skop duit dan perniagaan, tetapi kini skop mereka sudah berubah. Berubah macam mana ye?

Mereka mahu kuasa politik, mereka sudah mahu mentadbir. Mengawal negeri, mengawal kewangan negeri, kuasa politik boleh membuat duit dengan lebih besar lagi. Jika besar pengaruh politik mereka, lagi besar peluang mereka untuk membuat duit.

Kaum cina melihat Dap mampu untuk membantu mereka mencapai cita-cita untuk menguasai pentadbiran Malaysia dengan gabungan kuasa Pas dan PKR. Mereka tahu, Pas dan PKR hanya pak turut dalam Pakatan Haram. Jadi mereka sudah melihat dalam skop yang lebih besar, besar daripada apa yang telah diberikan oleh MCA dan Gerakan.

Jika Gerakan dan MCA hanya setakat menjadi menteri dan tak mungkin ada peluang untuk menjadi Perdana Menteri, tetapi kini peluang mereka untuk berbuat demikian sudah terbuka, sudah diberi jalan oleh kepimpinan Anwar Ibrahim dan sekutu Pakatan Haramnya. Kumpulan haram ini sanggup mengadai apa saja untuk berkuasa, walaupun mengadaikan negara.

Atas sebab alasan dan cita-cita inilah yang menyebabkan sokongan kaum cina kepada Dap semakin bertambah. Ditambah dengan isu kebebasan beragama dan juga kesamarataan yang diperjuangkan oleh pengkhianat Melayu Anwar Ibrahim. Kaum cina melihat Pakatan Haram yang kini diketuai oleh Dap mampu memberikan skop yang lebih besar kepada mereka.

Jika dahulu kaum cina tidak kisah akan politik. Kini ada diantara mereka sudah mempunyai agenda tersendiri. Mc bukan membenci kaum cina, Mc sendiri mempunyai ramai kawan dari kalangan orang cina. Bukan semua cina serupa hati perut Dap.

Kini setelah diracuni oleh Dap dan Pakatan Haram. Kaum cina semakin menjauhkan diri dari BN. Walaupun DS Najib melancarkan gagasan 1Malaysia supaya rakyat Malaysia kembali bersatu padu. Hakikatnya kaum cina masih lagi mempercayai agenda Dap yang mahu berkuasa di Malaysia. Sekaligus jika Pakatan Haram berjaya memenangi pilihanraya umum nanti mungkin Dap yang akan menjadi ketua dan memerintah Malaysia mengikut kerusi parlimen dan dun yang mereka menangi.

Itulah cita-cita Dap, sekarang mereka cuma berlapik-lapik dan belum menunjukkan taring sebenar, bila tiba masanya pasti tanduk mereka akan keluar juga. Jika fenomena begini yang melanda kaum cina di Malaysia, janganlah harap kaum cina mahu menyokong BN lagi. Jangan Harap!

Mctheory:
Nak harapkan kuasa Melayu? Mimpi aje la!

BENARKAH KITA ISLAM JIKA TINGKAH LAKU KITA BEGINI?Sebelum kita memulakan dengan topic yang berat-berat Mc nak sampaikan pesanan dan sindiran kepada semua umat Islam yang mengaku dirinya Islam. Tak kiralah setakat Islam dalam I.C atau betul-betul yang mengamalkan ajaran Islam.

1- Orang lelaki Islam yang sederhana akan beritahu orang bahawa jika dia berkahwin, ada 4 orang anak pun dah cukup, tetapi ada pula orang Islam yang kaya tapi tak berapa nak sedar diri, mengatakan jika ada 4 bini lagi bagus ehh.

2- Ibu ayam kampung cukup marah dan bengis kalau kita kacau anak ayamnya yang baru menetas, tetapi ibu ayam dibandar-bandar besar pula cukup suka kalau anak-anaknya kena usik dengan orang.

3- Orang Islam yang ingat Tuhan bangun awal pagi untuk sembahyang subuh tetapi orang Islam yang ingat dunia hanya bangun pagi semata-mata untuk berjogging kononnya kesihatan diri.

4- Orang yang beriman selalu beringat 'yang hidup pasti mati' tapi orang yang tak beberapa nak cukup iman pula cakap 'hidup mesti terus'.

5- Dulu kita pergi sekolah, cikgu ajar kira-kira dari angka kosong hingga sembilan, tetapi orang yang 'tak sekolah' biasa belajar dan hafal empat nombor ekor je.

6- Orang Islam selalunya pandai mendidik dan menjaga anak dengan baik tetapi orang yang cuma mengaku Islam, cuma pandai buat anak lepas tu buang merata-rata.

MctHeory:
Bagi sesetangah orang dunia adalah pentas lakonan dan jenaka hidup. Bagi kita orang Islam, dunia adalah tempat ujian dan mencari bekal untuk ke peringkat seterusnya. amin. .

Selasa, 18 Mei 2010

BN RASIS? PENYEBAB KALAH DI SIBU?Post ni hanya untuk menjawab balik soalan balas puak Pakatan Haram yang berlegar didalam Blog Mc sesambil memperkatakan betapa rasisnya UMNO dalam BN yang menyebabkan BN ditolak pada PRK Sibu baru-baru ini.

Mc tak tahu makhluk ni baru turun dari mana, baru datang ke Malaysia atau baru wujud dimuka bumi ni. Sebab selama BN memerintah Malaysia lebih 54 tahun, dia boleh panggil BN sebagai parti rasis.

Dimananya rasis BN? Sememangnya parti komponen BN semuanya parti rasis yang memperjuangkan kaum masing-masing tetapi gabung BN yang didokong UMNO dibahagi sama rata kuasanya berpandukan kepada sistem berpenlembagaan.

Jadi dimana rasisnya? Sememangnya hak setiap kaum ada bahagian masing-masing. Seperti melayu, sudah termaktub akta 153 pelembagaan Malaysia ada hak Melayu yang dicatatkan disitu, jadi melayu yang diwakili UMNO dan PERKASA, cuma mempertahankan hak kaum MELAYU! ITUKAH YANG DIPANGGIL RASIS? Rasiskah kita jika mempertahankan hak sendiri?

Soal kebebasan beragama? orang Islam di Malaysia tidak melarang kebebasan beragama di Malaysia. Nak buat gereja buatlah, nak buat kuil buatlah, nak buat tokong, buatlah. Siapa pun tak bantah, tapi biar kena pada tempatnya. Jangan dikampung Melayu pun, dibuatnya kuil, siapa yang nak pergi?

Soal kalimah Allah! Perkataan Allah adalah hak ekslusif orang Islam di Malaysia. Kami orang Islam hanya mempertahankan hak kami. Sekali lagi pertanyaan Mc. SALAHKAH KITA BILA KITA MEMPERTAHANKAN HAK KITA? Contohnya seorang suami bertumbuk disebabkan cuba mempertahankan Isterinya dari dirampas oleh lelaki lain. Siapa yang kita perlu salahkan? Seorang yang cuba merampas, atau seorang yang cuba mempertahankan?

Kenapa Melayu dipanggil rasis? melayu tidak cuba merampas hak kaum lain. Melayu tidak cuba menganggu urusan kaum lain. Perhimpunan kaum melayu pun, hanya untuk menaikkan semangat dan kesedaran kaum melayu yang sememangnya sudah lama me-layu. Jadi? apakah itu salah?

Paling tak boleh tahan, apabila orang melayu lain menuduh orang melayu yang sedar ini sebagai rasis. Melayu sedar ni cuma mengajak melayu yang dilamun mimpi supaya berubah dan maju kehadapan, namun sebaliknya dia yang dituduh rasis. Inilah dunia, gajah didepan mata tak nampak, kuman diseberang lautan boleh pula dia nampak. Aduhhaii. .sedarlah kaumku yang tersesat, balikah kepangkal jalan.

MctHeory:
Pas dan PKR melayu bonggok!

JUDI BOLASEPAK? UNTUK MELAYU ATAU UNTUK CINA DAN INDIA?Judi adalah Haram dalam Islam! Melibatkan diri secara langsung atau tidak langsung adalah haram sama sekali. Bekerja di kedai judi, menjadi penyambut tetamu, kerani atau juruwang sekalipun akan tetap terbabit dengan dosa haram perjudian. Itu hakikat sebenar betapa perjudian perlu dijauhkan dari semua umat Islam.

Itu penerangan berpandukan hukum agama. Bagaimana pula dengan hukum judi disesebuah negara Islam yang majmuk seperti Malaysia? Perlaksanaan sebuah kedai judi di negara Islam majmuk, adalah amat tidak digalakan. Tidak dilarang, tapi tidak digalakkan. Nak buka tetap boleh, cuma permintaan itu hanya untuk orang bukan Islam. Tempat untuk buka kedai judi juga, hanyalah ditempat majoriti penduduknya terdiri dari bukan Islam.

Panjang betul mukadimah Mc bagi. Itu cuma sebagai rujukan aje, bukan Mc nak mengalakkan orang berjudi. Cuma Mc nampak kebenaran yang kementerian kewangan meluluskan lesen judi bolasepak kepada BERJAYA ni. Telah dibesar-besarkan oleh puak-puak pembangkang. Paling tak boleh tahan, bila Dap turut serta membantah. HAhaha. .Dap pun bantah judi! hahahah. .Nak tahu kenapa Dap bantah juga?

Dap bantah judi, sebab diorang tak dapat lesen untuk menjual judi terbabit. Cuba kerajaan bagi peluang kat Dap untuk jadi taukeh jual judi tu, confirm diorang tak bantah punyala. Ini semua permainan politik busuk ala idea terpupus puak Pakatan Haram. Pas pula memang tengah kering isu, tiba-tiba isu ni keluar, apa lagi, diorang kasi bakar isu ni sampai nampak macam isu masalah terbesar negara.

Dah kerajaan beri penerangan bahawa judi bola sepak cuma dijual hanya kepada orang bukan Islam. Jika orang Islam cuba membelinya, boleh dikenakan hukuman. Kedai yang jualnya kedai berlesen dan melarang dari orang Islam pergi beli! Kedai judi yang sememangnya sudah sedia ada. Jika benar Pas menentang judi! Sepatutnya Pas patut putuskan hubungannya dengan bapak segala judi iaitu Dap.

Mc bagi contoh Selangor sekarang ni. Bersepah kedai game judi kuda, signboard luar cybercafe, tapi isi dalamnya hanyalah game judi kuda. Pelanggan yang datang pula terdiri daripada budak-budak sekolah, anak melayu kita yang dibenarkan masuk berjudi didalam kedai tersebut. Itu judi HARAM! dah la judi sememangnya HARAM ditambah lagi dengan judi haram yang dibuka oleh kongsi gelap cina belaan Dap, bertambah rosak la anak melayu kita.

Kerajaan mewujudkan kedai judi berlesen bagi mengekang kewujudan judi haram bola sepak yang dipanggil 'bookie' atau taukeh kedai judi haram. Sememangnya judi adalah haram bagi Islam, tapi tidak kenapa cina dan india. Sebab pertama ia dibuka, sebab yang lainnya, judi berlesen mudah dikawal berbanding judi haram.

Judi berlesen khas untuk orang bukan Islam, dan kerajaan boleh memantau sebarang salah laku. Kalau judi haram, diwujudkan oleh puak-puak kongsi gelap belaan Dap yang sememangnya tak dapat dikawal, sebab tu Dap marah sangat. Perniagaan mereka diganggu oleh judi berlesen!

Mc pun tak menyokong judi ni. Sebagai orang Islam, kita kena menjauhkan diri kita dari perkara yang dilarang oleh Islam. Dah tahu judi tu haram yang dok pi beli buat apa! Pembangkang membantah sebab kepentingan mereka diganggu! Mereka hanya mencari alasan, bukan nak menyelesaikan masalah.

MctHeory:
Dari berjudi, baik main guli!

Kalau betul Pas mahu melarang sebarang hiburan dan benda yang diharamkan oleh Islam. Kenapa benarkan lagi clubbing dibuka? Paling baru The Opera! tiga tingkat! Betul-betul depan Sunway, jika waktu malam dah serupa macam kat Las Vegas, tapi takde sapa pun yang bising atau buat bantahan. Waktu operasinya sampai 3 ke 4 pagi,

Ahad, 16 Mei 2010

update! AKIBAT PERMAINAN SENTIMEN! BN KALAH DI SIBU!

Tak payah nak harap-harap lagi. Sudah jelas BN dah kalah kat Sibu. Nampak sangat jentera BN sebelah sana tak banyak berfungsi, mengharapkan bantuan dari semenanjung. Sesal tak sudah!

Petanda buruk! Itu yang dapat Mc katakan kepada pembaca. Jika Dap dapat bertapak di Sibu, ini bermakna BN tidak lagi kebal di Sarawak. Strategi Dap bermain dengan sentimen kaum dan agama nampaknya menjadi. Rakyat terutamanya kaum cina dan beragama Kristian betul-betul terpengaruh kempen Dap di Sibu.

Salah BN juga kerana terlalu selesa dan senang dengan kempen Dap. Sepatutnya BN mencari ikhtiar menjawab segala tohmahan Dap, bukan membiarkan tuduhan itu berlegar diminda rakyat Sibu yang akhirnya menterjemahkan semua itu dengan mengundi Dap.

Rakyat mungkin sukakan kemajuan dan kesenangan hidup, tapi itu nombor dua. Isu agama dan kaum itu yang paling penting, jika itu dipandang ringan, alamatnya tersungkur dikubu sendiri. BN perlu membuat kajian habis-habisan itu mengekang kemaraan Dap di Sarawak. Jangan biarkan virus dan formula ini diguna pakai diseluruh Sarawak.

MctHeory:
Terlalu yakin! terlalu selesa!

Jumaat, 14 Mei 2010

KENAPA ADA CINA SOKONG PAS?!


Pas for All! Itulah yang dilaungkan oleh puak-puak tegar Pas yang terpengaruh oleh dakwaan gila pemimpin mereka yang sanggup menjual agama demi kuasa dan wang ringgit. Pasti anda semua pelik apabila ada kaum cina dan india yang menyokong parti Pas ini.

Mc ada berkunjung ke sebuah perasmian pembukaan cawangan Pas di Petaling Jaya. Mc ni cuma mengikut je la, sesambil mengorek rahsia. Diorang bukan kenal pun Mc ni siapa, inilah yang bagus jika menjadi undercover dan lowprofile, siapa pun tak kenal. He he he. .

Pelik sungguh bila Mc pergi kat perasmian ni, ramai tetamu yang hadir terdiri daripada orang cina dan sebilangannya kaum india. Orang melayu ada tapi sama banyaknya dengan kaum cina. Pelik! ni pembukaan cawangan Dap ke PKR? Tak macam cawangan Pas je pun.

Bila dah pelik, mula la nak menyiasat, apa yang dah jadi ni. .korek punya korek akhirnya Mc dapat tahu dari mulut penyokong-penyokong Pas yang berbangsa cina ni. Mereka ni kebanyakannya ahli Dap yang menyokong Pas. Ialah, kan Dap ni dah berkahwin dengan Pas maka demi slogan Pas For All mereka menyokong Pas dari belakang sepenuhnya.

Kata mereka lagi, Pas ni bagus, Pas ni parti yang betul-betul amalkan ajaran Islam. 'Ye ke?' Itu kata mereka. Lagi mereka menyokong Pas kerana mereka bencikan korupsi, kroni dan salahguna kuasa oleh parti UMNO. Mereka kata Pas ni bagus kerana tidak buat semua tu. 'yeke?' Sahih mereka ni tak ikuti perkembangan semasa, atau mereka hanya baca harakah dan the roket saja kot, takpun dok baca Suara Keadilan yang tak beberapa nak betul tu.

Bila Mc buka pasal negara Islam yang hendak ditubuhkan oleh Pas, mereka menyokong hasrat Pas tersebut, kata mereka negara Islam cuma untuk orang Islam, takde kena mengena dengan diorang. Mc pun terus diam dan layan diorang berburak. Kebanyakan yang hadir didalam majlis ni lebih kurang dalam 30an keatas.

Mungkin mereka ini tidak sedar bahawa negara Islam jajaan Pas tu hanya retorik memancing undi semata-mata. Jika benar Pas mahu melakukannya sudah lama mereka lakukan di Kelantan dan negeri jajahan Pakatan Haram yang lainnya. Mc malas nak bertekak atau bertegang leher dengan puak-puak Pas kat tempat mereka sendiri. sudah pastilah Mc akan teruk dibelasah kalau cuba mencari pasal.

Sampai bila mereka ini akan diperdaya oleh Pas pun taktau la. Jika benar Pas betul-betul memperjuangkan Islam, Mc sendiri akan menyokong mereka. Tapi hakikat sebenarnya, mereka hanya mengunakan Islam demi kepentingan politik dan ehsan daripada rakyat. Bak kata orang, depan cakap lain, belakang cakap lain. HamPas!

MctHeory:
Pas for All! yeahh! tuih!

Khamis, 13 Mei 2010

SAIFUL PERTAMA KALI MELIWAT, ANWAR PULA LIWAT SAMPAI MATI!


Sebenarnya Mc dah sakit kepala nak mengikuti kes liwat tertunda-tunda ni. Baru nak semangat dengar kes ni bersoal balas. Tiba-tiba je peguam-peguam tunda Anwar lebih sibuk nak tunda dari nak balas. Mungkin ini strategi mereka, selalu tunda kes hingga membuatkan rakyat Malaysia menjadi bosan nak ikuti kes ni lagi.

Ini betul-betul perang minda. Kepala jahanam Anwar memang pakar kalau bab saiko-saiko ni. Bab memusing cerita, memusing rakyat serah kat Anwar la. Expert habis! Tapi dalam perbicaraan liwat ni, satu aje la yang kita boleh pegang dan percaya. 'Saiful Pertama kali diliwat' maka 'Anwar pula sudah banyak kali meliwat' Ini yang direport, tah ada apa yang ter ter tapi tak direport.

Jika kita harap kes ini selesai tahun ini, mungkin kita akan bermimpi. Jika kita harap keadilan dalam kes liwat ini akan diadili tahun ini, maka kita akan berangan sampai tak sedar diri. Jadi apa yang pasti? Anwar suka meliwat sampai mati! he he he!

MctHeory:
Anwar: Dulu, Kini, Selamanya Meliwat!

LOMPAT PARTI! ANTARA CITA-CITA DAN REALITI!


Hehe! Topic menarik pagi ni, lompat parti! antara cita-cita dan realiti. Kecoh sekarang ni bahawa geng UMNO kat Alor Star sekarang ni dalam perancangan nak lompat masuk Pas. Pas pula dok heboh sana-sini kata depa dah dapat lagi orang UMNO nak masuk parti depa.

Mc tak nafikan bahawa ada orang UMNO masuk Pas. Fenomena ni dah bermula sejak 2008 lagi. Kebanyakan ahli UMNO yang berpaling tadah kepada Pas baru-baru ini sudahpun berminat masuk kedalam Pas sejak pilihanraya umum ke12. Kalau pembaca semua masih ingat, bukan kata masuk Pas. UMNO masuk PKR pun banyak, berduyun-duyun masuk dan sekarang ni berduyun-duyun keluar.

Cuma ahli UMNO masuk Pas yang dihebohkan baru-baru ini ialah ahli UMNO yang dah lama tak aktif dalam UMNO. Kawasan-kawasan yang disebutkan itu juga merupakan kawasan kuat Pas. Mergong dan Alor Mengkudu merupakan kawasan bersebelahan dan berhampiran dengan Gunung Keriang yang merupakan markas besar Pas.

Boleh katakan kawasan-kawasan ni merupakan kawasan hitam bagi UMNO. Kalau betul ada ramai ahli UMNO yang menyertai pas, sila dedahkan identiti mereka. Untuk pengetahuan saudara pembaca. Sejak dari awal tahun ini, UMNO sudah pun melakukan pembersihan ahli.

Pembersihan ahli bermaksud, bagi ahli yang tidak aktif, keluar parti, berpindah atau sudah lama tidak dapat dihubungi akan dibersihkan dari senarai ahli. Mc percaya ahli UMNO yang kononnya masuk Pas ni, bukanlah ahli UMNO yang aktif dan mungkin juga mereka sudah lama meninggalkan UMNO cuma baru umumkan keluar parti.

Ini semua permainan Pas Kedah. Pas Kedah percaya bahawa akan ada adun Pas dan PKR yang akan lompat kepada UMNO, sebab itulah mereka mula membuat cerita berbagai bagi menaikkan moral penyokong Pas di Kedah. Hakikat sebenar, Azizan Taici sudah pun ketaq lutut dengan penangan berani Ahmad Basha. Depa janji nak buat kejutan 28 Mei, kita tengok sapa yang kena!

MctHeory:
Jom turun Kedah! Lama tak balik Kampung!

Rabu, 12 Mei 2010

PRK SIBU: DAP BUAT KEMPEN GILA!


Perghh!!. . dahsyat betul cara kempen Dap pada p.212 ni. Lagi dahsyat pada Pas. Kalau dulu Pas selalu mainkan isu agama dalam masjid. Kali ni Dap pula mainkan isu agama dalam gereja. Sama dan serupa betul perangai dua parti ni, patut boleh jadi geng.

Kalau Pas naik pentas bawa Ngeh, Ustaz Gobala dan kalifah Guan Eng. Kali ni Dap turunkan anjing-anjing mereka yang terlatih dalam membakar sentimen dah fitnah terhadap melayu, iaitu Nizar KKK bersama Khalid Gereja.

Tujuan membawa dua ekor anjing ini hanyalah untuk menjadi bukti kepada penganut agama Kristian bahawa Pas dan Pakatan Haram ni bebas beragama. Kononnya mereka inilah menjadi juara dalam kebebasan untuk beragama di bumi Malaysia.

Keji sungguh kempen barua Dap ni. Mengapala mereka sanggup menjual maruah sambil berucap dalam gereja membohong dan menafikan segalanya. Apa dah jadi pada kempen bersih yang sudah dijanjikan? Mengapa mereka sanggup bermain api dengan membakar kebencian rakyat Sibu yang beragama Kristian supaya membenci kerajaan Pusat yang didokong UMNO.

Risalah demi risalah diedarkan, tohmahan demi tohmahan dilancarkan. Kalau dulunya mereka melancarkan racun kebencian terhadap MB Sarawak, kali ini sentimen agama pula dimainkan. Apakah kempen sebegini dibenarkan oleh SPR? Tiadakan pihak berwajib mahu mengambil tindakan? Takkan nak tunggu tengok je kot?!

MctHeory:
Jangan sampai jadi api dalam sekam!

Ahad, 9 Mei 2010

PRK SIBU: DAP KUASAI KAUM CINA!Huh! dah lama juga Mc tak update Blog Mc ni. Almaklumlah, agak sibuk dengan kerja. Mc ni sekadar part-time blogger bukannya full time yang berbayar. Berblog pun untuk kongsi pengetahuan Mc dengan pembaca dan blog lain mengenai salahlaku kumpulan Anwar al-jubs, Kumpulan Wali selipar dan geng komunis Malaya Kit Siang yang sering menipu rakyat Malaysia sejak dahulu kala lagi.

Hari ni kita berbincang mengenai PRK Sibu. Ini pertama kali Mc berbincang mengenai PRK Sibu, pertembungan tiga penjuru, diantara Robert Lau Jr (BN), Wong Hong Leng (Dap) dan Narawi Haron (Bebas). Mc pun agak kurang arif mengenai keadaan politik di Sarawak, cuma mendengar cerita dari rakan-rakan Mc.

Apa yang Mc dengar ialah, walaupun Dap membuat kenyataan bahawa mereka hanya ada peluang 40 peratus, hakikat sebenarnya ramai kaum cina yang mula berpihak kepada mereka. Kit Siang amat bijak dalam perang minda yang mahu komponen BN menjadi leka dengan kenyataannya lalu terus melancarkan kempen demi kempen dan ceramah ke kubu kuat BN.

Kemenangan BN di Sarawak bukannya berlandaskan kekuatan parti tetapi pada kepopulariti lambang dacing dan Ketua Menteri Sarawak Taib Mahmud. Jika Dap berjaya menganggu gugat keyakinan rakyat kepada kerajaan Sarawak sekarang, tidak mustahil peluang mereka untuk memenangi kerusi parlimen kali ini adalah cerah.

BN Sarawak pula bagaikan terlalu yakin, hinggakan kempen mereka agak perlahan berbanding dengan pihak lawan. Pas, PKR dan Dap walaupun di Sarawak mereka agak kurang bersatu, tetapi demi untuk menentang BN Sarawak, mereka sanggup bergolok bergadai dalam PRK kali ini.

Jika BN kalah di Sibu, ini bermakna Pakatan mempunyai harapan cerah untuk mengugat BN di Sarawak. Jika BN teruskan dengan kemenangan. Harapan untuk Pakatan bertapak kukuh di Sarawak bakal tinggal kenangan. Paling penting BN perlu memikat hati pengundi kaum cina yang sudah terpengaruh dengan tipu helah Dap. Permainan lagu lama oleh Dap, berjaya memikat hati mereka.

MctHeory:
Laporan seterusnya akan menyusul!

Sabtu, 8 Mei 2010

PAS YANG KELIRU DAN BEBAL!


Pas yang keliru! Tajuk besar yang mengambarkan untuk menunjukkan kekeliruan dalam parti Pas. Apa yang kelirunya? Kelirunya pada parti Pas disebabkan terpesongnya tujuan penubuhan Pas. Pas ditubuhkan khas untuk menegakkan syiar Islam di Malaysia. Memantau kerajaan Pusat supaya tidak pinggirkan Islam semasa mentadbir.

Tapi sekarang apa yang telah terjadi? Kesian pada pemimpin Pas peringkat bawahan dicawangan-cawangan. Mereka ini bukannya tahu apa yang terjadi pada pemimpin atasan mereka. Mereka yang masih lagi setia kepada pemimpin mereka yang sudah gila kuasa, gila duit dan gila harta.

Pemimpin Pas peringkat bawahan dicawangan ni ada diantara mereka aktif di Masjid-masjid menjadi tok Imam, tok siak, tok bilal dihormati oleh masyarakat setempat tak kira agama atau parti politik. Mereka inilah yang masih menjaga imej Pas yang kononnya menjadi parti Islam di Malaysia.

Hakikat sebenar, pimpinan Pas Pusat sudah punah ranah! Hancur-lebur! Islam tah kemana. Kononnya kepimpinan Ulamak, tapi bagaikan ular dalam semak. N.ajis dengan fatwa merapu, salah laku dan banyak sudah penyelewengan yang dilakukannya. Pas Pusat yang lain pula bagai mengikut saja telunjuk PKR dan DAP walaupun adakalanya kedua beruk ini sudah mencemar kesucian Islam.

Kesian memang kesian kepada ahli Pas yang masih setia pada Pas. Mereka dibawah masih tertipu dengan tipu helah permainan pemimpin mereka. Walaupun sudah ada yang sedar, tapi masih lagi terkeliru untuk menelan semua kebenaran ini.

Jalannya senang saja, buang yang keruh ambil yang jernih! Insyallah. .kebenaran sebenar akan datang dan anda semua tidak akan terkeliru lagi.

MctHeory:
Fikirlah, apakah perjuangan Pas yang sebenar?

Khamis, 6 Mei 2010

KES AMINULRASYID POLIS SALAH?


Ops! Tajuk diatas bukan menuduh! tapi persoalan yang cuba Mc timbulkan. Otak Mc ni berfungsi sebagai seorang rakyat malaysia yang tidak berpihak kemana-mana pihak. Cuma tidak adil kita terus menuding jari kepada pihak Polis yang telah diamanahkan untuk menjaga keamanan negara kita ini.

Sesetengah pihak punya la seronok menghentam polis hinggakan ada saja kesalahan yang terbabit dengan polis, terus saja disalahkan polis. Apa jua kes, polis juga yang salah. Pernahkah anda terfikir bahawa Polis juga manusia biasa yang mempunyai hati dan perasaan?

Polis juga punyai rasa takut, curiga, gementar, panik dan semua perasaan yang kita ada. Di Malaysia, kita cuma ada lebih kurang 50,000 anggota polis termasuk yang bertugas dipejabat. 50,000 ditugaskan menjaga lebih 27 juta rakyat Malaysia. Jumlah jagaannya terlalu besar.

Oleh itu kita perlu faham tugas polis yang sebenar, kadang-kadang kita hanya pandai hentam saja. Sedangkan kita sendiri pun taktau apa kerja polis yang sebenar. Manusia memang pandai bercakap dan menuduh kesalahan orang. Jika kena pekung sendiri, pandai pula nak mengamuk.

Dalam Kes Aminulrashid, perlu ada ketelusan dari kedua-dua pihak. Kawan Aminul si Azzimuddin, bercerita tentang kejadian yang menimpa kawannya semasa ditembak. Kejadian bermula apabila mereka keluar untuk menolong seorang kawan yang tayar motornya pancit.

Kemudian terjumpa roadblock polis. Mereka melarikan diri, memecut, cubaan melanggar polis, polis peronda terus mengejar. Diberi arahan untuk berhenti, degil untuk bekerjasama. Amaran untuk menembak, tapi tidak dihiraukan. Kemudian tayar kereta ditembak, kereta terbabas menuju kearah polis, polis terus menembak kerana disyaki suspek cuba melarikan diri dan melawan.

Suspek terkena tembakan, tapi kereta terus bergerak, disyaki suspek cuba melawan, polis teruskan tembakan bagi melumpuhkan suspek. Akhirnya kereta terbabas, kawan suspek cuba melarikan diri, polis cuba menangkap, suspek kedua dapat ditangkap, polis melepaskan suspek kedua, setelah dikenal pasti polis telah tersilap dalam tindakan mereka. (teori kronologi Mc)

Sebenarnya ada kesalahan dikedua-dua belah pihak. Pertama mangsa Aminul melarikan diri setelah diberi amaran. Itu salah yang paling besar, sudahla bawah umur dan takde lesen, melarikan diri lagi. Bagi pihak polis, melarikan diri semasa sekatan jalan raya, adalah melakukan jenayah peringkat yang agak tinggi.

Peringkat tinggi termasuk, bunuh, rompak, rogol, kecurian kereta atau penjenayah yang dikendaki polis. Melarikan diri setelah diberi amaran menimbulkan lagi peringkat kesalahan, cubaan melanggar polis pula sudah termasuk cubaan mencederakan penjawat awam. Satu peringkat kesalahan paling tinggi dan boleh ditembak.

Mc tak faham kenapa budak-budak terbabit tidak takut dengan segala tindakan polis. Kalau kita manusia yang waras, bunyi tembakan pun boleh menyebabkan kita tergamam dan menyerah. Pihak polis pula terlalu cuai dalam mengenal pasti mangsa sebelum membuat tindakan.

Semuanya ada salah masing-masing. Mc bersetuju supaya ditubuhkan badan penyiasatan khas bagi mengenal pasti dan menyelesaikan kemelut yang melanda dalam kes ini. Usahla kita rosak dan selitkan kes ini dengan politik. Jika sudah diadun politik, ia akan jadi lebih buruk malah lebih teruk dari sedia kala.

Jadi dari semua yang berlaku, perlukah kita salahkan pihak polis seratus peratus? Fikirkanlah!

Mctheory:
Polis juga manusia biasa!

Rabu, 5 Mei 2010

MENITIS AIR MATA RAKYAT KELANTAN DISEBABKAN NIK AZIZ!Bila seorang pemimpin yang kononnya dipanggil Ulamak atau Tok Guru, lebih mengutamakan harta, duit, kuasa dan kroni daripada rakyat, apa yang perlu kita gelarkan kepadanya? Berselindung disebalik serban, jubah dan janggut yang panjang membuatkan banyak mata yang buta termakan tipu helahnya.

Pembongkaran demi pembongkaran telah dilakukan demi mendedahkan kejahatan dan salah laku pentadbirannya serba sedikit membuka mata rakyat Malaysia diatas topeng Tok Guru sebagai gelaran yang diberikan sendiri olehnya kepada pengikutnya yang dunggu lagi bodoh.

Pembongkaran terbaru apabila duit rm 4 juta jadi taruhan. Upahnya terhadap blogger tersangatlah besar, semua ini hanyalah disebabkan mahu terus berkuasa dan juga mahu menganggu gugat pentadbiran pusat yang terdahulu. Entah apa yang difikirkan oleh Tok Guru politik ini, rakyat Kelantan amat memerlukan sumber kewangan bagi menjana hidup mereka kearah yang lebih baik.

Temubual yang dilakukan oleh blogger dan RTM banyak membongkar derita rakyat terhadap berita upahan blogger rm 4 juta. Bagi rakyat miskin, rm4 juta itu bukan suatu jumlah yang kecil, ada yang menitis air mata, meraung kerana kesusahan hidup di Kelantan.

Banyak lagi kawasan kampung di Kelantan yang masih lagi tidak membangun dan berada ditakuk lama. Contohnya Machang, sumber air pun terhad. Masalah air kepada penduduk semakin menjadi-jadi, kenapakah kerajaan Kelantan tidak menyelesaikan masalah sebegini terlebih dahulu, sebelum membazirkan duit kepada blogger upahan?

Apakah rakyat tidak penting kepada puak Pas ni? Kononnya pentadbiran berlandaskan Islam. Islam apakah ini? Islam Pas? Syurga N.ajis? adakah rakyat tidak penting, bagi puak Pas ni. Rakyat cuma penting semasa pilihanraya, bila dah menang, pandai-pandailah korang nak hidup. Janji yang ditabur dulu tah kemana.

Sampai sebegini teruk pun rakyat Kelantan ada yang masih tak sedar. Ini baru memerintah Kelantan, kalau Malaysia, agaknya punah ranah! Pas dan Dap sama padan la. Sama-sama Perosak Rakyat!

fikirkanlah!

MctHeory:
PKR bagus. .sebab suka lompat-lompat! he he he. .

NIK AZIZ GELAR DIRINYA SENDIRI 'TOK GURU'!


Di Kelantan, gelaran Tuan Guru atau Tok Guru diberi kepada seorang guru Mursyid atau guru yang diperakui pengetahuan ilmunya. Hanya ulamak seperti Tok Kenali, Tuan Tabal, dan setaraf dengannya yang layak digelar demikian. Nik Aziz digelar Tuan Guru Nik Aziz. Adakah layak dia digelar sedemikian?

Kami tidak mahu memberi jawapan tetapi hanya membentangkan maklumat untuk anda fikirkan sendiri. Agar tidak dipertikaikan maklumat kami, sukacita dirujuk kepada biodata dari sebuah blog PAS Kawasan Bagan sini. Petikan seperti berikut:

Sebelum menjadi Menteri Besar, beliau (Nik Aziz) adalah seorang guru agama yang aktif. Beliau pernah mengajar di Sekolah Menengah Agama Tarbiyyah Mardiah, Sekolah Menengah Agama Darul Anwar dan Sekolah Menengah Maahad Muhammadi yang kesemuanya terletak di Kelantan.
Selain dari itu, satu pekerjaan Nik Aziz yang tidak disebut adalah beliau pernah menjadi guru ugama Kemas untuk kerajaan persekutuan. Dari latarbelakangnya yang tercatat, Nik Aziz hanyalah guru sekolah dan bukan mengajar agama tinggi. Maksud seorang guru agama yang aktif mungkin melibatkan pembabitan beliau dalam pelbagai kegiatan terutama sekali dalam politik PAS.

Selalunya guru sekolah demikian hanya digelar sebagai ustaz di Kelantan dan mana-mana. Bila pula Nik Aziz mula digelar Tuan Guru?

Nik Aziz dilantik ke jawatan Menteri Besar ekoran kemenangan pakatan PAS dan Semangat 46 pada pilihanraya tahun 1990. Pada masa itu, umurnya adalah 59 tahun.

Tidak lama selepas menjawat Menteri Besar, satu surat pekeliling telah dikeluarkan untuk diedarkan ke pejabat kerajaan di Kelantan oleh pejabat Menteri Besar. Surat tersebut mengarahkan dari mulai hari itu gelaran rasmi untuk Menteri Besar adalah sebagai YAB Tuan Guru Haji Nik Aziz Nik Mat. Apabila beliau dianugerah pangkat Dato, gelaran ditambah dengan gelaran Dato.

Dengan demikian, gelaran Tuan Guru itu adalah gelaran dari pejabatnya sendiri atau secara tidak langsung, arahan Nik Aziz sendiri. Dengan menukar gelaran dari Ustaz biasa ke Tok Guru selepas menjawat Menteri Besar, beliau memakai gelaran Tok Guru politik.

Dengan kekuatan propaganda PAS, gelaran itu diulang-ulang dan disertakan dengan pelbagai pujian dan gambaran keserdanaan hingga ramai yang kagum dan lupa asal usul gelaran itu. Cara blog tersebut meneruskan propaganda begitu jelas sekali seperti berikut:

Nik Aziz sentiasa dikenali sebagai seorang Menteri Besar yang paling zuhud dan warak. Pada hampir setiap masa, beliau sentiasa dilihat dalam keadaan berjubah dan berserban. Beliau mengaku bersolat dalam keadaan gelap apabila berada di dalam pejabatnya kerana tidak mahu menggunakan duit kerajaan untuk kepentingan dirinya.

[2] Rumahnya pula hanyalah sebuah rumah kampung biasa seperti yang dimiliki oleh rakyat kebanyakan. Rumahnya tidak berpagar sama sekali dan tiada pengawal keselamatan yang diupah untuk menjaganya.
Begitu jelas blog tersebut mengaburi mengetengahkan propaganda kesederhanaan Nik Aziz yang sentaisa diulang-ulang dengan kegiatan mengajar ugama untuk menjadi alasan gelaran Tok Guru. Baca berikut:

... Maka tidak hairanlah beliau lebih mesra dengan gelaran 'Tuan Guru' di kalangan rakyat Malaysia. Malah sehingga kini, beliau masih lagi aktif menyebarkan ilmu-ilmu Islam kepada masyarakat. Pada hampir setiap pagi, beliau akan menjadi imam kepada Solat Subuh dan kemudiannya memberikan kuliah ringkas di sebuah masjid yang terletak hanya beberapa langkah sahaja dari rumahnya.
Samada ianya kebenaran atau propaganda kami atau mitos, terpulang kepada tuan-tuan dan puan-puan untuk menentukan.

Pada kami, seorang Tok Guru tidak boleh menukar-nukar antara serban ahli politik dengan serban ulamak. Adab dan maruah diri seorang Tok Guru harus sentiasa konsisten dan terpelihara. Tidaklah cakap sesuka hati dan sekehendak hati, kemudian memberi alasan itu hanya urusan dunia yang Nabi kata kita lebih mengetahui.

Seorang alim ulamak dan Tok Guru Mursyid menjadi contoh yang dihormati dari tutur kata, baik budi pekerti dan tindak tanduknya. Pandangan dan pendiriannya sentiasa dipenuhi dengan penghayatan ilmunya. Walaupun dalam politik, ianya dipelihara dan konsisten.

Jika tidak ada kesinambungan dan konsistensi sedemikian, hanyalah ia seorang ustaz atau guru pengajar. Fikirkan ...

Dari TheUnspinners

MctHeory:
Gitula kira-kiranya si orang tua ni dapat nama TOK GURU? dan minum ke Jus TOK GURU? hehehe!

Selasa, 4 Mei 2010

PENCACAI TAKSUB PAS SANJUNG GUAN ENG!Gambar dan cerita ni Mc dapat dari blog Pisau. Tengoklah betapa taksubnya seorang ahli Pas ni. Berjanggut berdahi tanda sembahyang. Nampak macam orang alim-alim tapi gaya peluknya kepada Guan Eng ni macam akrab sangat. Begitu la taksubnya puak PASrael ni kepada khalifah Guan Eng yang disanjung-sanjung oleh mereka ni.


Bodoh yang tiada penghujung,inilah contoh bagaimana puak PAS menadah diri habuan selingkohan DAP memuaskan nafsu politik mereka.

Puak haprak beginilah yang menghalalkan cara demi mencapai matlamat,kafir harbi diangkat bagaikan seorang kahlifah agung,walhal ketua menteri paling celaka dalam sejarah pulau pinang ini lah yang begitu membenci Islam.
Inilah kenyataan dari khalifah Lim GE yang menjadi pujaan seluruh pengikut ajaran Pas. Apabila Lim GE mengatakan;

"Di sini saya ingin menegaskan bahawa DAP mepunyai rekod 26 tahun menentang perlaksanaan Undang-Undang Islam"

Kini sudah 18 tahun berlalu, bermakna sudah 44 tahun DAP menentang perlaksanaan Undang-Undang Islam.selanjutnya sini

Mereka mereka ini sudah pasti akan percaya 100% apa yang dikencingkan oleh Guan Eng,menadah melahap apa yang diperkatakan oleh sialan ini.24juta kononnya diperuntukkan kepada umat Islam dijadikan modal,kononnya amat prihatin,walhal kesemua mereka dibohongi hidup hidup oleh sialan ini


Disebalik lawatan penjilat tegar ini terjadi insiden selepas gambar ini diambil menurut sumber,rombongan ini dimaki hamun oleh rakyat Pulau Pinang.


" Betapa bangangnya puak Ini. kami yang yang berada disitu telah melepaskan maki hamun kepada mereka ini dan mereka ini blah tanpa mampu angkat muka",

Penjilat tegar DAP dimaki hamun oleh rakyat Pulau Pinang,datang dari KL,menyembah Guan Eng itulah ubatnya,biar pulang kesana menjadi ingatan betapa rakyat Pulau Pinang cukup membenci khalifah sosialis kesayangan PAS ini.Usah datang ke sini semata mata untuk menjilat kencing sialan ini.

MctHeory:
Semakin teruk penyakit puak-puak pemuja pemimpin ni. Dah melarat ke Dap pulak! Nauzubillah!

TAKSUBNYA PUAK PAS PADA NIK AZIZ!


Mula-mula korang baca komen kat bawah ni dulu..

Manjung Mari berkata...

Alahai kau orang....
Setakat grad dpd ITM tu jangan la nak tunjok pandai sangat,belum cukop ilmu kau orang.Orang kami banyak yg lepasan Al-Azhar,Jordan,Syria,Pakistan dan India tak pun buat komen2 bodoh mcm kau orang!
Cuba tengok TGNA tu- ilmunya lebih tinggi dpd Dr.Mahathir,tak pun dia mendabik dada kata dia tahu itu tahu ini.Itulah sebenarnya sifat2 seorang yg bertaraf khalifah yg sebenar.TGNA ada aura yg tersendiri.
Dan kalau kau orang merasa stress dan rimas,tatap la wajah TGNA lama2.Insyaallah,akan hilang segala kerunsingan itu.Try la
...


Komen ini Mc dapat semasa Mc terbitkan artikel kenapa saya benci Pas? tak caya ada komen sebegini? klik je sini dan baca ruangan komennya tu. Pelikkan dengan sifat ketaksubkan orang Pas! Mc taktahu mereka anggap orang tua n.ajis ni sebagai apa? Wali ka? Nabi ka? Ustaz ka? Siap nak puja-puja. Manjung Mari ni dulu selalu juga bagi komen menegakkan pembangkang tapi sekarang mungkin dia dah insaf kot, dah lama tak nampak dia lagi.Mengikut apa yang diperkatakan oleh Manjung mari ni, pada sesiapa yang stress atau tension atau jiwa kacau. Sila tenung gambar n.ajis lama-lama, nanti stress anda akan hilang. Katanya N.ajis ni ada aura tersendiri. Yer la kot.. sebab tu sampai seliparnya pun dicuri oleh pengikutnya yang taksub tu, kononnya untuk mencari keberkatan! aduhh! bodoh sungguh!. Agak-agak tak cukup nak tenung gambar n.ajis tu, beli la lilin ke, colok ke, limau dua tiga kilo pastu letak kat depan gambar dia tu, kemudian tenung la gambar tue lama-lama sambil pegang colok. kah kah kah! Pasti lagi lega kot!

Masyallah..kalau sampai begitu la taksubnya pengikut Pas terhadap n.ajis, tak mustahil jika apa saja kejahatan n.ajis yang akan didedahkan kepada mereka. Mereka juga tidak akan percaya. Insaf la wahai umat Islam! Insaf la wahai saudara ku! Janganla korang semua terlalu taksub kepada seorang Ustaz sekolah rendah ni. Dulunya ustaz sekolah rendah, kemudian tiba-tiba diangkat oleh pengikut Pas menjadi TOK GURU! Habis punah semua dikelentongnya!.

MctHeory:
Bertaubatlah sebelum terlambat! N.ajis dan Anwar harus bertaubat!

BEZANYA 4 JUTA NIK AZIZ DAN DR ZAMBRY!


Nik Aziz atau lebih sesuai ditaip N.ajis dikalangan blogger kerana perangai haprak dan cakap tak serupa bikinnya membuatkan orang menyampah dan ketaksubkan penyokong Pas yang terlalu membabi buta (mungkin terlalu banyak minum jus tok guru) membuatkannya dirinya seolah-olah diangkat menjadi Wali atau rasul melayu. Wali Selipar al Terompah ada la kot. Kalau yang lain tue tak dapek nak bagi la.

Orang Pas dok panggei orang tua ni TOK GURU! Tok guru betul atau tok guru angkat sendiri pun taktau la. Tapi sifat dan tingkah laku orang tua ni bukannya serupa tok guru sebenar, tapi lebih kepada tok guru angkat masuk bakul angkat sendiri. Baru-baru ni kita dikejutkan oleh pendedahan Kickdafella mengenai dia diupah oleh pentadbiran kerajaan Kelantan siapa lagi kalau bukan N.ajis yang mahu dia memporak-perandakan kerajaan Pak Lah Bodowi suatu ketika dahulu.

Kess ini sudah masuk dalam kertas siasatan SPRM dan banyak lagi pendedahan akan dibuat oleh Kickdafella atau nama sebenarnya Syed Azizi nak baca klik sini. Kenapala Kerajaan Pas Kelantan yang sememangnya tidak berduit tu sanggup habiskan duitnya untuk benda yang tak berfaedah kepada rakyat seperti ini.

Bukankah lebih baik duit rm4 juta tu disalurkan kepada skim mikro kredit rakyat termiskin ke kan itu lebih baik. Dok heboh satu Malaysia kata Kelantan Serambi Mekah dan bakal jadi Bandaraya Islam, kononnya ditadbir oleh golongan-golongan Ulamak. Jika benar mereka ini golongan ulama, pastinya mereka akan lebih berjuang membantu rakyat daripada menghabiskan duit membuat benda yang tidak berfaedah sebegini.

Dulunya pentadbiran ulama ini jugala yang menyeleweng dalam pembelian kek, nak baca klik sini balak, rasuah dan kroni. Kini upah blogger pula sampai rm4 juta, agaknya berapa juta lagi diberikan kepada blogger pencacai mereka sekarang ni? Tentu berjuta-juta lagi ye.

Bezanya rm4juta N.ajis dan Dr Zambry ialah rm4juta n.ajis digunakan untuk mengupah blogger dan habiskan duit rakyat. Dr Zambry di Perak pula memgumumkan penambahan rm4juta kepada sistem mikro kredit khas untuk fakir miskin. Macam inilah orang panggil Menteri Besar berjiwa rakyat. Walaupun beliau tidak dipanggil tok guru dan ulama oleh pengikut-pengikutnya. Tetapi jiwanya senantiasa mahu menolong rakyat. Ini baru betul Menteri Besar! Bukannya macam n.ajis!

MctHeory:
Tolong ada orang mau bunuh saya! kah kah kah! akai ada ka!

Isnin, 3 Mei 2010

TABIK SPRING KEPADA MP P.KAMALANATHAN!


Fuhh. . dahsyat betul ahli parlimen kita yang terbaru ni. Bersungguh buat kerja bantu rakyat. Kalau tak silap Mc baru 11 hari P.Kamal jadi ahli parlimen tapi dah setiap sudut Hulu Selangor beliau dah pergi melawat.

Dari bandar ke kampung, dari kampung ke Felda, segala pelusuk dan ceruk sudah beliau turun. Pasar malam, pasar raya, pasar pagi, pasar petang semua beliau dah bertanya kabar. Melayu, cina dan india beliau langsung tak kisah. Nampak sangat jiwanya betul-betul pegang semangat 1Malaysia.

Nampak sangat warga Hulu Selangor tidak silap pilih calon mereka. Apa pun Mc kasi tabik spring pada P.Kamal kerana berusaha keras bagi mengambil hati dan memenuhi janjinya sebagai ahli parlimen Hulu Selangor.

Mc minta supaya P.Kamal teruskan semua usaha dan agenda kerajaan BN di Hulu Selangor sekaligus mengekalkan kecemerlangannya disana. Jalan masih jauh, pelbagai rintangan akan mendatang. Nescaya dalam suka atau duka P.Kamal kena hadapinya dengan tenang.

MctHeory:
Pembangkang takkan senang melihat apabila kita senang!

KHALID GAGAP NAK KELUAR PKR?


Ish. .ish. .ish. . terkejut juga Mc apabila baca berita ni dari blog RBF, nak baca di sini. Mc pun belum dapat apa-apa berita. Mc akan berusaha memperolehi berita untuk dapatkan kesahihan berita ini.

Dalam politik apa pun boleh jadi. Kawan jadi lawan, lawan jadi kawan. Khalid ni dulu pun asalnya UMNO. Antara kroni kuat Anwar yang paling rapat. Dulu dia ni cuma tokoh korporat, sejak bila dia masuk politik pun Mc tak tahu. Agaknya bidan terjun je kot.

Khalid merupakan CEO Sime Darby semasa zaman Anwar tengah mengkayakan kroninya didalam UMNO. Dia juga antara tokoh korporat yang terkenal tapi kurang berjaya.

Mungkin setelah gaga dalam bidang korporat, Khalid berubah ke politik. Dah masuk politik pun, nampak gayanya macam nak gagal juga. Agaknya setelah difikirkan masak-masak, Khalid mahu keluar PKR dan menjadi UMNO semula.

Dalam politik segela kemungkinan boleh terjadi, jika khalid keluar PKR ini bermakna senarai rakan baik Anwar yang tinggalkannya semakin panjang dan anwar bakal terkontang kanting keseorangan nanti.

MctHeory:
Wahai Khalid welcome to Bebas Kelab!

Ahad, 2 Mei 2010

BUNUH NIK AZIZ! PERKARA LAWAK DALAM PAS!Mc gelak guling-guling bila mendengar N.ajis diugut bunuh! Kelakar la hai. .siapa la agaknya budak yang nak bunuh N.ajis ni. Dengar kata ugutan tu didalam FB (facebook). Budak yang nak bunuh N.ajis tu dikatakan Pemuda UMNO? Huh. .UMNO lagi.

Dahsyat pemuda UMNO sekarang ye, siap nak bunuh-bunuh. Nak berdemo lawan penentang ISA pun ketua Pemuda gigil kaki serupa kena kencing manis. Ini pula nak berbunuh. Kah kah kah. .macam tak caya.

Senang cerita macam ni la. Kalau betul ada orang nak bunuh menbunuh, takkan dia nak komen dalam FB kot. Kalau itu satu ugutan pun, buat apa dalam FB. Bukankah dia patut ke blog N.ajis dan komen disana.

Jadi blogger pun ada orang mau hentam, inikan pula jadi ulamak politik macam n.ajis, lagi la orang menyampah. Paling best! bila jahat je UMNO. Asal ugut je, UMNO. Gertak sikit je, UMNO. Pantang ada apa yang tersalah atau tersilap, pasti terus tuding ke UMNO tanpa usul periksa. Setakat mengaku pemuda UMNO, sesiapa pun boleh.

Mc pasti cerita ini direka untuk mengubah haluan berita panas Kickdafella berkenaan diupah rm4 juta untuk jatuhkan kerajaan Pak Lah Bodowi. Sebab tu berita menagih kesian ini boleh dicipta untuk alih pandang rakyat kepada kisah buruk kerajaan n.ajis di Kelantan.

KAh kah kah. .jangan jadi bodoh la PASrael wehh. .dunia politik Pas umpama dunia lakonan. N.ajis weii. .usah la menangis mencari simpati. Usahla buat lawak bodoh hampir basi. Kerana orang macam mu, otaknya kurang ada isi!

MctHeory:
Belia benci Nik Aziz!